Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-12-2006, 12:34   #1
Orion
 
Orion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Pascal ve Beşiktaş Ruhu

Alıntı:
Orion´isimli üyeden Alıntı
Bu yazıyı okumadan önce bütün arkadaşlardan ricam bunun bir makale olduğunu unutmamalarıdır. Beşiktaş'ıma canım feda



Bir Beşiktaş taraftarı olarak şu an için içler acısı bir şekilde olan takımıma acıyorum. Böyle bir başkan, böyle bir yönetim acizliği ve böyle bir ruhsuzluk görmemişti Beşiktaş taraftarı. Dün yapılan Leverkusen - Beşiktaş karşılaşmasından sonra sinirlerimiz gerildi. Moralimiz bozuldu, küfür kafir kendimizi sakinleştirdik.

Nasıl gerilmesin ki koskoca Beşiktaş ne hallere gelmiş. Futbolcusu ruhsuz, antrenörü ukala, yöneticisi kukla. Bir takımı yerden yere vurmak, onu rezil etmek istiyorsanız başka ne yapabilirsiniz ki ? Daha fazla bu takımın adını kötülemek onu rezil etmek için ne yapabilirdiniz ki ? Yazık !!

Böyle bir durumda dahi olsa aklımıza inancın devrilmez kaidesi Pascal Nouma geliyor. Oynadığı her maçta sorumluluklarını bilen, ona göre hareket eden, bu yüzden hırçınlaşan ve " ben galatasary maçında kırmızı kart görmeseydim takım arkadaşlarıma saldıracaktım, bu kadar ruhsuz top oynanmaz sizi canı gönülden destekleyen taraftara yazık " diyerek açıklamalarda bulunan ve bunun arkasında durmuş bunu hal ve hareketleriyle kanıtlamış, başka bir futbolcu var mı acaba ülkemizde ? Yok !!

Pascal Nouma, yaptığı her hareketle seyircisini kazandı. Azmi, hırçınlığı ve savaşçılığı onu Beşiktaş'ın yeşil çimlerdeki taraftarı haline getirdi. Kendisine " sizin için psikopat diyorlar " denildiği vakit " Taraftarımız psikopat, bense sadece onlara layık olmaya çalışıyorum " diyerek verdiği cevapla, Beşiktaş Klubünün en sevilen ve en iyi yabancı oyuncusu ünvanını almıştır. Pascal Nouma bizler için bir vazgeçilmez olmuştur. Kimi zaman " Hepimiz Zenciyiz " sloganlarıyla ırkçılığa ve yapılanlara karşı durduk ve onun içten tavırları sevilen hareketleri ile onu bizden hissetmemize neden olan bu adamın adına şarkılar yazmışız.

Fransa'da doğdu,
Beşiktaş'lı oldu,
Helal Olsun sana
Pascal Nouma

Ki bu şarkı üzerine de Pascal'ın Galatasaray takımına transfer söylentilerinin olduğu zaman diliminde, Pascal'ın galatasaray takımının transfer teklifini neden kabul etmediği sorulunca ; " ben eğer galatasaraya gitseydim ölürdüm. Fransa'da doğdu, beşiktaşlı oldu şarkısı unutulur giderdi ve bu taraftar beni unutur ben ise tarih olurdum " diyerek açıklama yapmış ve gönülleri bir kez daha fethetmiştir.

Buraya kadar aktardıklarım, inancın ve inançsızlığın örneklerinden ibaret. Koskoca Beşiktaş bir Pascal kadar olamıyorsa gerisini siz düşünün. Bu kadar ruhsuz bir takımın, kukla yönetimin elinden beşiktaşımızı rezil etmekten başka ne gelebilir ki ?

Seni seviyoruz Pascal
Ölene kadar Beşiktaş ruhunu taşıyan ve taşıyacak olan taraftarlar adına.
Orion Ofline   Alıntı ile Cevapla