Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-12-2006, 14:54   #1
OnuR
 
OnuR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
IBM İngilizce'yi geliştiriyor

IBM, Hindistan’daki çağrı merkezi çalışanlarının İngilizce becerilerini geliştirmek için Web tabanlı yeni bir yazılım geliştirdi. Gelişmiş bir ses tanıma teknolojisine sahip yeni çözüm, kullanıcıların konuşmalarını, dilbilgisi, telaffuz ve konuşma derecesine göre değerlendirerek, gerekli düzeltmeleri sesli olarak iletiyor. IBM bilimadamları, çözümü, ana dili İngilizce olmayan dünya çapındaki kullanıcılara uyarlamak için çalışmalarını sürdürüyor.

IBM bilimadamları, çözümü, ana dili İngilizce olmayan dünya çapındaki kullanıcılara uyarlamak için çalışmalarını sürdürüyor.


IBM’in Hindistan’daki Araştırma Laboratuvarı’nda geliştirilen yazılım, kullanıcıların konuşmalarını dilbilgisi, doğru telaffuz, doğru anlatım gibi dil kurallarına göre inceliyor. Kategori bazında kullanıcılara not veren sistem, hata yapılan bölümlerin doğrusunu sesli olarak iletiyor. Özellikle metinlerde vurgu yapılması gereken bölümleri ve doğru hecelemeyi öğreten sistem, kullanıcının geliştirmesi gereken yerleri özetliyor.

IBM’in yeni yazılımının, ana dili İngilizce olmayan tüm profesyonel kullanıcıların yanı sıra özellikle dil eğitimi veren okullar için kolaylaştırıcı bir araç olması bekleniyor.

Hürriyet İnternet
__________________




Besiktas JK






.
OnuR Ofline   Alıntı ile Cevapla