Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-01-2007, 21:57   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Hakkinen'i test sürüşü için motive eden isim, Berger

Gerhard Berger, Mika Hakkinen'in Formula 1 aracıyla testlere çıkmasına sebep olan kişilerden biri olduğunu söyledi. Alman Autosport dergisine konuşan Scuderia Toro Rosso'nun sahibi Berger, McLaren patronu Ron Dennis'in, Hakkinen'in yeniden pistlere çıkmasının tüm masraflarını üstlenmesinden de fazlasıyla memnun olduğunu kaydetti.

2006 başında Hakkinen'in F1'e dönmesine ilişkin çıkan haberlere de değinen Berger, Fin pilottan, DTM'yi bırakarak Formula 1'e geri dönmeyi düşünmesini istediğini belirtti. Berger, "Mika ile bu konuda birkaç kez konuştuk. Kendisine niçin DTM gibi bir seride vakit geçirdiğini ve daha uygun bir işe dönmediğini sordum" dedi.

Hakkinen'in çok rekabetçi bir pilot olduğunu ifade eden Berger, "DTM'de kalmasının kendisi için doğru olup olmadığın tartıştık. Kendisine, fiziksel kondisyonunu artırıp, sıkı bir çalışmayla daha uygun bir araca geçebileceğini anlattım" diye konuştu.

Hakkinen'in test sürüşü için herhangi bir masrafta bulunmak zorunda kalmadığından dolayı Dennis'e müteşekkir olduğunu da ifade eden Berger, "Ron, Hakkinen'in isteğini gerçekleştirerek ona bu imkanı sağladı. Maliyetleri üstlendi, bizi de sevindirdi" dedi.

Berger, "Şayet onu araca geçmeye ikna edersem, bunun maliyeti de bana ait olacak" dedi. Öte yandan Fin pilotun test sürüşlerinde hızının yavaş olmasının, Hakkinen'in gerçek kapasitesinin bir göstergesi olmadığını da ifade etti.

Berger, "Tur zamanlarına bakarak, ciddi bir test sürüşü olmadığı sonucuna vardım. Ciddi olarak bu işi yaparsa, çok daha iyi tur zamanları yapacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Toro Rosso patronu ayrıca, Hakkinen'in F1'e geri dönmesi için Fin pilotla geçmişte görüşmeler yaptığını ancak artık böyle bir şeyin gündemde olmadığını vurguladı.

Berger son olarak, Mika'nın nasıl yarışıp nasıl kazanacağını bilen ve hala hızlı bir pilot olduğuna inandığını söyledi.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla