Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-04-2006, 10:02   #1
xarizma
 
xarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Brezilya Ligi nelere gebe?

Click the image to open in full size.Corinthians'ın şampiyonluğu ile sonuçlanan 2005'in ardından 2006'da neler bekleniyor? 2005 skandallarla bitti ve Konfederasyon 2006'yı kesinlikle temiz tutmaya kararlı.. Corinthians, Sao Paulo, Internacional ve Santos kupanın en büyük favorileri..


Brezilya Ligi bütün heyecanıyla 2006 sezonuna başladı ve sambacılar ilk haftaları geride bırakmaya başladı..

Brezilya Ligi'nde belki de daha önce şampiyonluk isteyen bu kadar çok takım bir arada olmamıştı.. Brezilya Ligi en büyük maçlarını 2006'da yaşayacak gibi gözüküyor..

1971'de yeniden düzenlenen Brezilya Ligi'nde ilk şampiyon bu sene 2. Lig'de mücadele edecek olan Atletico Mineiro olmuştu ve bu yıl tam 16 farklı şampiyon kozlarını paylaşacak..

Brezilya Ligi'nde bu yıl puanların toplanma sistemiyle hesaplanacağı 4 yıl olacak..

2003'de Cruzeiro'nun nispeten rahat bir şampiyonluk yaşamasının ardından son 2 yıldır büyük finaller yaşanıyor; 2004'de Santos, Atlético Paranaense'yi ve geçen sezon da Corinthians, Internacional'i avlayarak şampiyonluğa uzanmayı başardı..

Ancak 2005'de lig tam anlamıyla skandallara kurban gitti.. Son yılların en heyecanlı ve çekişmeli sezonunda Brezilya'nın ünlü hakemlerinden Edilson Perreira de Carvalho'nun karıştığı şike skandalının ortaya çıkmasıyla birlikte Brezilya Futbol Konfederasyonu "CBF" Carvalho'nun yönettiği 11 maçın tekrarına karar verdi.. Bu maçların sonunda 4 puanını kurtaran Corinthians sezonu şampiyon olarak tamamlamayı başardı..

Bu sezon Brezilya Ligi 38 haftadan oluşuyor.. İlk 4 ekip Libertadores'e gitmeye hak kazanacak ve ilk 11'de yer alan takımlar ise Copa Sul Americana'da mücadele edecek.. 4 ekip küme düşecek ve 2. Lig'den de 4 ekip 2007'de 1. Lig'e gelecek..

Bu yılın en önemli noktalarından biri şampiyonluk yarışında bir çok favori olması.. Ancak özellikle Corinthians, Sao Paulo, Internacional ya da Santos kupayı kaldırmaya en yakın takımlar olarak ön plana çıkıyor..



Kaynak: www.ajansspor.com
xarizma Ofline   Alıntı ile Cevapla