Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-01-2007, 20:16   #1
gulcemal
Eagle dragging on Smoking
 
gulcemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Cola:En iyi temizlik maddesi

Click the image to open in full size.
Cola:En iyi temizlik maddesi!



Kolanın zararlı olduğunu biliyorduk. Ama bu kadar zararlı olduğunu tahmin bile etmezdik. Eğer inanmıyorsanız deneyebilirsiniz.

Tuvaleti Temizlemek İçin
:
Bir kutu kolayı klozetin içine dökünüz. Bir saat kadar bekleyiniz ve sifonu çekiniz. Koladaki sitrik asit hela başındaki lekeleri yok edecektir.

Krom Tamponlardaki Pas Lekelerini Yok Etmek İçin:
Arabanın tamponunu kolaya batırılmış bir sigara paketinin içindeki alüminyum folyosuyla iyice ovunuz. Tertemiz olacaktır.

Akü Kutup Başlarındaki Çapağı Temizlemek İçin
:
Bir kutu kolayı kutup başlarına dokun ve bütün çapak yok olsun.

Paslanmış Bir Civatayı Sökmek İçin:
Colaya batırılmış bir bezi bir kaç dakika paslı cıvatayı uygulayınız. Bir kaç dakika sonra rahatlıkla dönecek ve çıkacaktır.

Elbisenizdeki Yağ Lekesini Çıkarmak İçin:
Bir kutu kolayı lekeli giyeceklerin üstüne boşaltın, deterjanı ekleyin ve her zaman yıkadığınız gibi yıkayın. Cola yağ lekelerinin yok olmasına yardım edecektir.

Peki nedir bu Cola’nın bu kadar etkileyici temizliklerde bile kullanılabilmesinin sebebi?
Coca-Cola ve Pepsi’nin ortalama pH değeri 3.4’tür. Bu da dişleri ve kemikleri eritmek için yeterlidir. Temizliklerde bu kadar etkili olmasının sebebi budur. Aslına bakarsanız Cola ile dünyada kimsenin tavsiye edemeyeceği karbondioksit içiyoruz. Hani şu dışarı atmak için devamlı nefes alıp verdiğimiz, atmak için uğraştığımız gaz..!

2001 yılında Delhi Üniversitesi’nde “Kim daha fazla Coca-Cola içecek” diye bir yarışma yapıldığında, sekiz litre Coca-Cola içerek kazanan ve 10 dakika içerisinde herkesin gözü önünde ölen kişinin haberini duymuşsunuzdur. Neden öldü? Çünkü çok fazla karbondioksit almıştı ve kanında yeterli oksijen yoktu.

Başka bir örnek: Kırılmış dişinizi bir şişe Coca Cola’nın içine koyun ve 10 gün sonra bakın... Diş 10 günde büyük oranda erir. Halbuki dişler ve kemikler ölümden sonra bile en fazla dayanabilen organlarımızdır.
__________________
ATIN ÖMÜ ARPADAN
HADİ GELİN ARKADAN
YARI YOLDA BIRAKAN TAŞ OLSUN...BEŞİKTAŞK


Konu gulcemal tarafından (03-01-2007 Saat 20:47 ) değiştirilmiştir..
gulcemal Ofline   Alıntı ile Cevapla