Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-01-2007, 18:24   #1
aysedeniz
 
aysedeniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
görüşme öncesi...

İşyeri açısından görüşme

Sizin söz konusu işi yapabilecek vasıflara sahip olup olmadığınızı ve karşılıklı yarar sağlayabilecek bir iş ilişkisinin oluşup oluşmayacağını gösteren bir araçtır.
Sizin açınızdan görüşme

Söz konusu işte başarılı olup olamayacağınızı ve söz konusu firmanın size yükselme ve gelişme fırsatı tanıyıp tanımayacağını tartma fırsatıdır.
Görüşmeyi yapan kişi sizin işe uygun olup olmadığınızı yoklar. Bu arada, iletişim kurma, liderlik, ekip üyeliği, yeniliklere açık olup olmama, kendi kendinizi yönetme ve geliştirme gibi yeteneklere sahip olup olmadığınızı sınar. Siz de kendinizi tanıtmak için soruları yanıtlarken o iş vee işyeri hakkında fikir edinmeye çalışırsınız. Bu bir karşılıklı sohbete de banzetilebilir. Eğer görüşmeyi sıradan bir karşılıklı birbirini tanımadan öteye geçirip dinamik bir karşılıklı görüş alış-verişine dönüştürebilirseniz işe alınma şansını arttırmış olursunuz. Bu nedenle görüşmeye iki yönlü bir iletişim mekanizması da denilebilir.
Görüşmeye hazırlanmak

Görüşmede hiç tanımadığınız bir insana kendinizi anlatıp o kişiyi söz konusu işe en uygun kişi olduğunuza ikna etmeye çalışırsınız. Açıkcası bu kolay bir şey değildir. Kendinizden söz etmeye pek alışkın değilseniz, utangaçlığınızı yenebilmeniz gerekir. Yaptıklarınızı ballandıra ballandıra anlatan biriyseniz, "kendini beğenmiş" izlenimi vermemek için çaba sarf etmelisiniz. Aşırı alçak gönüllüyseniz, size "aşağılık kompleksine sahip bir kişi" yakıştırmasının yapılmasını önlemelisiniz. Ancak her iki durumda da görüşmeye hazırlanmayı unutmayın. Görüşmeye hazırlık iki yönde yapılmalıdır:
  • Kendinizle İlgili
  • İş Başvurusunda Bulunduğunuz Firma ya da Kurumla İlgili.
Görüşmeye hazırlanma alıştırması

BursaKariyer.Net'te doldurmuş olduğunuz özgeçmişinizdeki bilgiler doğrultusunda aşağıdaki konularla ilgili düşüncelerinizi gözden geçirin.
  • Eski ve yeni ilgi alanlarınız ve hobileriniz neler?
  • Sahip olduğunuz yetenek ve becerilerden hangilerini bu işte kullanmayı düşünüyorsunuz?
  • Geliştirmek ya da yeni öğrenmek istediğiniz beceriler neler?
  • Söz konusu işte yapmak ya da maruz kalmak istemediğiniz davranışlar hangileridir?
  • İşle ilgili özel durumlar: Yaşamınızı etkileme derecesi, ücret ve ikramiyeler, evinize uzaklığı vb.
  • Nasıl kişilerle, nasıl bir ortamda birlikte olmak istiyorsunuz?
  • İş hayatınızla veya eğitiminizle ilgili planlarınız nelerdir?
  • Geçmiş tecrübeleriniz içerisinden hangilerini öne çıkarmak istiyorsunuz?
__________________
impossible is nothing...
aysedeniz Ofline   Alıntı ile Cevapla