Konu: Duaya dair
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-01-2007, 17:47   #1
OnuR
 
OnuR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Post Duaya dair

DUA YA DAİR
Mümin bir dua ile Allah'a yalvarırsa, bu dua- günah işlemek veya akraba ile ilgiyi kesmek için olmadıkça- yüce Allah ona şu üç şeyden birini verir:
  • Ya duasını kabul edip istediğini dünyada verir.
  • Yahut ona vereceğini ahireti için saklar.
  • Veya duasına karşılık ondan o duanın dengi olan bir kötülüğü uzaklaştırır.( Hadis-i Şerif)
*****
Kabul edileceğine inanarak Allaha'a dua ediniz. Biliniz ki Allah şuursuz, gaflet içinde bulunan bir kalpten çıkan duayı kabul etmez( Hadis-i Şerif)

*****
Sizin herhangi biriniz duasında acele etmediği ve " dua ettim de kabul edilmedi." demediği sürece duası kabul edilir. ( Hadis-i Şerif)

*****
Dua rahmetin anahtarıdır.
Allah'ın lütuflarından isteyiniz. Çünkü Allah kendisinden istenmesini sever.( Hadis-i Şerif)

*****
Allah: " Ellerini bana kaldırıp dua eden kulumun ellerini boş çevirmekten haya ederim." buyurdu. Melekler: " Ey Rabbimiz, o bağışlayanmaya layık değildir." dediler. Bunun üzerine Allah: " Lakin ben onu korumaya ve affetmeye ehilim. Sizi şahit tutarım ki, onu affettim." cevabını verdi. ( Kudsi Hadis)

*****
" Günahkar kullarıma söyle, rahmetinden ümit kesmesinler. Mağfiret edeceğim hiçbir günah bana büyük gelmez." diyor Allah. ( Kudsi Hadis)

*****
" Ey dünya, bana hizmet edene hizmet et, sana hizmet edeni hizmetinde kullan!" (Kudsi Hadis)

*****
" Ey Ademoğlu! Malından bir kısmını benim katıma enamet et. O ne yanar, ne batar, ne de çalınır. En çok ihtiyaç duyduğun bir zamanda sana onu eksiksiz veririm." diyor Allah (Kudsi Hadis)

*****
İnsan en azından günde bir saatini Allah'a dua ederek ve onunla konuşarak geçirmeli.
Namaz bir duadır. Allah'ın rızasını ve sevgisini istemenin bir yoludur. O duadır ki içinde ve dışında Allah'ın haricinde bir söz yoktur.
Namaz bir yakarıştır; kulun Allah' a halini söylemedi ve O'ndan aman dilemesidir, O'nun büyük affını dilemesidir. İşte bu yüzden 5 vakit namaz kılmak gerekir.
__________________




Besiktas JK






.
OnuR Ofline   Alıntı ile Cevapla