Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-01-2007, 18:51   #15
OnuR
 
OnuR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

"Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh..."


“Sizden biriniz kardeşine elinde silahla işaret etmesin. Çünkü o bilmez ki, belki şeytan elindeki silahı (n tetiğini) çeker de kendisi (katil olarak) cehennem çukuruna düşüverir.”
(Buhari, Müslim)
İnsanın elinde ve belinde silahla dolaşması ve silahı bir yiğitlik sayıp olur olmaz yer ve zamanda eline alması son derece sakıncalı bir alışkanlıktır. Halk arasında, insanı silahla oynamaktan sakındırmak için, “şeytan doldurur” diye bir tabir vardır. Bu tabir, silahla oynamanın beklenmedik kazalara yol açabileceğine; ani bir stres ve panikleme, bir anlık bir yanlış refleks halinde telafisi imkansız durumlara sebebiyet vereceğine işaret etmektedir. Hadiste de aynı kaygı ve endişeye yer verildiği görülmektedir.

***
Ey iman edenler, namaza kalkacağınız vakit, yüzlerinizi, dirseklere kadar; ellerinizi yıkayın; başlarınızı meshadip topuklara kadar ayaklarınızı (yıkayın). Eğer cünüpseniz tastamam yıkanın. Eğer hasta veya yolculukta iseniz veya biriniz hacet yerinden gelmişse ya da kadınlara dokunmuş olup da su bulamazsanız, o zaman temiz bir toprakla teyemmüm edin, niyetle o topraktan ellerinize ve yüzlerinize sürün. Allah'ın muradı sizi sıkıntıya koşmak değildir; fakat O, sizi tertemiz yapmak ve üzerinizdeki nimetini tamamlamak istiyor ki, şükredesiniz

*Maide Suresi 6*
__________________




Besiktas JK






.
OnuR Ofline   Alıntı ile Cevapla