Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-01-2007, 18:53   #21
OnuR
 
OnuR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

"Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh..."


Umeyr bin Katade’den: Bir adam: – Ya Resûlallah! Hangi namaz daha faziletlidir? diye sordu. Allah Resûlü: – Devamlı yapılan ve huşû ile kılınan namaz, dedi. Adam: – Peki hangi sadaka daha faziletlidir? dedi. Resûlüllah Efendimiz: – Yoklukta verilen sadakadır, dedi. Adam: – Hangi mü’minin imanı daha kâmildir? deyince de, Allah Resûlü: – Ahlakı en güzel olanların imanıdır, buyurdu.
*Taberani*
***
“Kul öldükten sonra kabrinde iken o kul için şu 7 şeyin sevabı devam eder: – İlim öğretmesinin – Nehir açmasının – Su kuyusu kazmasının – Hurma ağacı dikmesinin – Mescid inşa etmesinin – Mushaf (Kur’an) miras bırakmasının – Ölümünden sonra ardından dua edecek çocuk bırakmasının...
*Bezzar, Beyhaki*
Ölüye, kabrinde sevap kazandırmaya devam eden amellere sadaka-i cariye denir.Bu amellerin ölene sevap yazdırmaya devam etmesinin sebebi; bu amellerden, insanların faydalanmasının, yapan kişi öldükten sonra da sürmesidir. Faydalanma devam ettikçe, sevap kazanma da devam edecektir.
***
“Taun denen (salgın ve bulaşıcı) hastalığın bir yerde çıktığını işitirseniz, oraya girmeyiniz. Öyle bir hastalığın çıktığı beldede bulunuyorsanız, oradan da çıkmayınız.”
*Buhari, Müslim*
Hadiste, salgın ve bulaşıcı hastalıkların görüldüğü beldelerde uygulanan karantina veya tecrid uygulamasına işaret vardır. Hastanın sağlıklı fertlerle temasının önlenerek tecrid odasında tutulması, günümüzün modern tıbbında da uygulanan bir tedavi yöntemidir. Elbette tıbbın gelişmesiyle orantılı olarak, karantina günümüzde, eski çağlara göre çok daha elverişli ve güvenli şekilde uygulanabilmektedir.
***
Allah esenlik yurduna çağırır ve dilediğini doğru yola iletir.
Güzel iş yapanlara (karşılık olarak) daha güzeli ve bir de fazlası vardır. Onların yüzlerine ne bir kara bulaşır, ne de bir zillet. İşte onlar cennetliklerdir ve orada ebedî kalacaklardır.
*Yunus Suresi 25,26*
__________________




Besiktas JK






.
OnuR Ofline   Alıntı ile Cevapla