Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-01-2007, 18:59   #41
OnuR
 
OnuR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh..."


"Kim bana bir kerre salat ederse Allah ona on salat eder. O'nun on günahını afveder. Derecesini on kat yükseltir."
("Allah'ın Peygamberi'ne salatı onun şerefini i'la ve tekrim, meleklerin salatı onun mükerremliğini ızhar, ümmetin salatı da onun şefaatını talebdir." demişlerdir.
Hz. Ali -radıyallahu anh ve kerremallahu vecheh-'den şöyle rivayet olunmuştur. ayetin başındaki (yâ eyyühâ) nın (yâ) sı nefse, (eyyü) sü kalbe (hâ) sı ruha hitaptır. Sanki Cenab-ı Hakk, babibine salat ederken, "O nun şanını yalnız dilinizle değil, nefsinizle, kalplerinizle, ruhlarınızla da ta'zim ve tekrim edin." buyurmuştur.
(Allâhümme salli alâ Muhammed) demek " Ya allah, Muhammed'in zikrini i'la, da'vatini galip ve şeriatını daim kılmak suretiyle onun dünyada da âhirette de tekrim ve tazim buyur. O'nu ümmeti hakkında şefaatçı kıl, ecrini derecesini kat kat artır." demektir.
Metni kısa fakat manası çok zengin ve sahih rivayetlere uygun salevattan biri de şudur:
'Allâhümme salli ve sellim ve bârik alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli seyyidinâ Muhammedin bi adedi ilmike'
*Buhârî, Ahmed Bin Hanbel*

***
Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur'an'ın indirildiği aydır. Öyle ise sizden ramazan ayını idrak edenler onda oruç tutsun. Kim o anda hasta veya yolcu olursa (tutamadığı günler sayısınca) başka günlerde kaza etsin. Allah sizin için kolaylık ister, zorluk istemez. Bütün bunlar, sayıyı tamamlamanız ve size doğru yolu göstermesine karşılık, Allah'ı tazim etmeniz, şükretmeniz içindir.
*Bakara Suresi 185*
__________________




Besiktas JK






.
OnuR Ofline   Alıntı ile Cevapla