Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-01-2007, 19:00   #43
OnuR
 
OnuR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

"Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh..."


Abdullah bin Mugaffel’den: Allah Resûlü: – İnsanların en hırsızı, namazdan çalandır, buyurdu. – Nasıl çalar ya Rasûlallah? denildiğinde: – Rükû ve secdeleri tam yapmaz. (Namazı tadil-i erkana riayet etmeden çabuk çabuk kılar). İnsanların en cimrisi de, selam vermekten kaçınandır.”
*Taberani*
Hadiste 2 önemli gerçeğe işaret edilmektedir. Birincisi, en büyük çalmayı ve hırsızlığı, insanlar her gün kıldıkları namazda yapmaktadırlar. Namazın rükünlerini hızlıca ve eksik bırakarak yapmak, bir nevi namaz ibadetinden çalmak olarak ifade edilmiştir. İkincisi de, selam vermekten kaçınmanın, en büyük cimrilik olduğu vurgulanmaktadır.

***
Yüzlerinizi bazan doğu, bazan batı tarafına çevirmeniz erginlik değildir. Fakat eren o kimselerdir ki, Allah'a, ahiret gününe, meleklere, kitaba ve bütün peygamberlere iman edip, yakınlığı olanlara, öksüzlere, yoksullara, yolda kalmışa, dilenenlere ve esirleri kurtarmaya seve seve mal verirler. Namazı kılarlar, zekatı verirler. Bir de andlaştıkları zaman sözlerini yerine getirenler, hele sıkıntı ve hastalık durumlarında ve harbin şiddetli zamanında sabır ve kararlılık gösterenler var ya, işte doğru olanlar da bunlardır, korunanlar da bunlardır.
*Bakara Suresi 177*

__________________




Besiktas JK






.
OnuR Ofline   Alıntı ile Cevapla