Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-01-2007, 17:45   #1
özgür_1903
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
"Spor Toto eski günlerine döndü"

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) düzenlediği ''44. Yıl Sporun Zirvesi'' seminerinin öğleden sonraki bölümünde ''Sponsorların Türk Sporuna Katkısı'' konulu panelde, Spor Toto Teşkilat Müdür Bekir Yunus Uçar, Turkcell Kurumsal İletişim Bölüm Başkanı Filiz Karagül Tüzün ve Coca Cola Avrasya Grubu Halkla İlişkiler Direktörü Gürtay Kıpçak görüşlerini açıkladılar. ''İddaa'' oyunuyla birlikte Spor Toto'nun eski günlerine döndüğünü anlatan Bekir Yunus Uçar, ''Teşkilat, 32 milyon YTL borcu olan, personel maaşlarını ve SSK vergilerini zor ödeyen bir kurumdu. Dün itibariyle 3,5 milyar YTL'lik gelire ulaştık. 140 milyon YTL'lik bir kaynağı Süper Lig, Lig A ve Lig B kulüplerine aktardık'' dedi.
Uçar, ''İddaa'' oyununu Türkiye'de başlatmanın akıllca bir fikir olduğunu savunarak, şöyle devam etti:
''Sayın bakan ve genel müdür bu projenin arkasında cesurca durdular. Tesisleşmede çok büyük bir hizmet ağı gerçekeştiriliyor. Bazı illerde olimpik statlar yapılıyor. Olimpiyatları kazanma sürecinde çok büyük hizmet veriyoruz. Amacımız reklam değil. Türk sporunun doğal sponsoruyuz diyebiliriz. Bayiler aracılığıyla 6-7 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. 46 federasyonun projelerine maddi olarak destek oluyoruz.''
Başkan olarak konuştu
Ayrıca Motosiklet Federasyon Başkanı olduğunu hatırlatan Bekir Yunus Uçar, başkan olarak konuştuğunu belirterek, ''Sponsor aramayı bilmiyoruz. Sponsoru mennun etmeyi de bilmiyoruz. Bunları öğretmeye başladık. İddaa, Türkiye'de çok etkin bir marka'' dedi.
Uçar, Futbol Federasyonu ile ilgili gelişmelerle ilişkilendirilmelerinin kendilerini sıkıntıya soktuğunu vurgulayarak, ''Bu süreçte anılmak istemiyoruz. Federasyondaki gelişmeler hoş değil. Bu süreçte markamızın anılması üzücü. Yaşadığımız yargısal sorunu da aşacağımıza inanıyorum. Gerekli makamlara İddaa'nın, Türk sporu için önemini anlattık. Türk sporuna ve ekonomiye çok büyük katkıda bulunuyoruz'' diye konuştu.
Bu arada, Uçar, 208 ülkede naklen yayınlanan Moto GP yarışları için Coca Cola ve Turkcell firmalarından destek istedi.
"Türkiye'ye yatırım yapıyoruz"
Turkcell Kurumsal İletişim Bölüm Başkanı Filiz Karagül Tüzün ise Atina'daki olimpiyat oyunlarında verilen madalyaların yüzde 51'ni ABD ve Avrupalı sporcuların kazandığını belirterek, ''Türkiye'nin bugününe olduğu kadar yarınına da yatırım yapıyoruz. Futbol ve basketbol olarak sponsorluğumuz var. 2002 yılında futbol milli takımının sponsorluğunu aldık. Spor ve futbol birleştirici bir unsur. 'Parayı ver kenarda dur' anlayışında değiliz'' dedi.
''Ligimizi sayılı liglerden biri yapabilmek için ismimizi verdik'' diyen Tüzün, şöyle devam etti:
''Bu sayede kulüplere maddi destek sağladık. Amacımız, Türk futbolunun başarılı gelişimini yarınlara taşımak için dört büyüklerin sayısının, çok büyüklere dönüşmesine katkıda bulanarak sportif rekabeti artırmak. Herkes kendi ilinin takımına sahip çıkmalı diye düşünüyoruz. Takımların tek gelirleri sponsorluktan olduğu zaman onlar da zor durumda kalabiliyorlar. Denizli, Antalya, Bursa, Ankara, Konya, Kayseri ve Gaziantep gibi illerde gazetecilere ve bu mesleği yapacaklara yönelik çalışma yapacağız.''
Kıpçak'ın teşhisi
Coca Cola Avrasya Grubu Halkla İlişkiler Direktörü Gürtay Kıpçak da dünyadaki insanların yüzde 80'nin futbola ilgi gösterdiğini söyledi..
Ülkelerin futbol için savaştığına ve futbol maçı için savaşlara ara verdiğine dikkati çeken Kıpçak, ''27 Ocak 2002'de çok önemli bir karar aldık. Dünya Kupası'nı tarihinde ilk kez Türkiye'ye getirdik. Türkiye'de ve dünyada futbol bir ağırlıklı sponsorluğumuz sürüyor. 43 ülkede altyapı etkinliğini destekliyoruz. Sponsorluk bütünsel bir yaklaşım. Yaptığımız bir sponsorlukta ödediğimiz rakamın 3-4 katının geri dönüşü olmazsa, siz sadece reklam veren olursunuz. Sahalardaki şiddet bizleri de olumsuz yönde etkiliyor ve sponsorluktan uzaklaşmasına neden oluyor'' diye konuştu.


10.01.2007 Click the image to open in full size.
Kaynak : AA
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla