Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-01-2007, 16:50   #1
özgür_1903
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mutombo, Abdul-Jabbar'ı geçti !..

Mutombo, Abdul-Jabbar'ı geçti !..

NBA'de Houston Rockets, kendi sahasında ağırladığı Los Angeles Lakers'ı 102-77 mağlup ederken, tecrübeli oyuncu Dikembe Mutombo, bu maçta yaptığı 5 blokla, toplamda ligin efsane isimlerinden Kerim Abdul-Jabbar'ın 3 bin 190 adetlik blok rakamını da geçmiş oldu ve tüm zamanlarda ikinciliğe yerleşti..


Rockets, Juwan Howard'ın sezon yükseği olan 23 ve Rafer Alston'un 20 sayılık etkili oyunlarıyla LA Lakers'ı yıkarken, gözler Hosuton'ın tecrübeli yıldızı Dikembe Mutombo'daydı.

Kariyeri boyunca dört kez NBA'de Yılın Savunma Oyuncusu seçilen Mutombo, yaptığı bloklarla toplamda ligin efsane isimlerinden Kerim Abdul-Jabbar'ın 3 bin 190 adetlik blok rakamını da geçmiş oldu. Mutombo, maçtan sonra yaptığı açıklamada, "16 yıl önce NBA'e geldiğimde kendime tek amacımın iz bırakmak olduğunu söylüyordum. Sadece hatırlanmak istiyordum. Şimdi, bu maçtan sonra NBA'ın en önemli savunma oyuncularından biri olarak hatırlanacağım" dedi.

Dikembe Mutombo, NBA'de tüm zamanların en çok blok yapan isimleri listesinde Houston Rockets'ın efsane isimlerinden Hakeem Olajuwon 639 blok gerisinde bulunuyor.
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla