Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-01-2007, 22:32   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Meclis lojmanlarının yerine ’Refah Adası’ geliyor

Meclis lojmanlarının bulunduğu 288 bin metrekarelik alana inşa edilecek yeni yerleşim kompleksi, standartları ve içereceği unsurlarla Türkiye’de benzeri olmayan bir "refah adası"na dönüşecek. Evlerdeki "Panik düğmesi" ile anında sağlık merkezine bağlanılacak.

Toplu Konut İdaresi’nin, (TOKİ) geçen ay "gelir paylaşımı" modeline göre yaptığı ihaleyi kazanan Mesa-Aktürk-Emlak Pazarlama grubu, proje hazırlıklarını sürdürüyor. Hürriyet’in edindiği bilgiye göre mevcut tripleks villalar yıkılarak gerçekleştirilecek sitenin "iddiası"nı duyanlar, şimdiden rezervasyonlara başladılar. İhalenin sonuçlandığı günden bu yana konsorsiyuma, 300’e yakın taliplinin başvurduğu öğrenildi. Hürriyet, henüz proje ortaya çıkmadan bu kadar büyük ilgi gören sitenin, temel unsurlarına ulaştı. TOKİ yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ankara’nın yakın gelecekteki, "refah adası"nda şunlar olacak:

Büyüklükleri 70-250 metrekare arasında değişecek, konut sayısı bin 600 ile iki bin arasında olacak. Konutlar 1+1’den 5+1’e kadar seçenekler içerecek.

Yapay, ancak doğal görünümlü su yollarıyla "nehir kenarı" atmosferi oluşturulacak.

Helikopter pisti yeralacak.

Her dairede, site için yapılacak poliklinikle bağlantılı "panik" düğmesi bulunacak. Herhangi bir sağlık sorununda evsahibi panik düğmesine basarak, özel bir diyafonla bağlanacağı görevliye sağlık ya da güvenlikle ilgili sorununu anlatacak.

8 bin metrekarelik alana, Avrupa’nın en modern Sosyal Kulübü inşa edilecek. Site sakinleri bu kulüpten indirimli yararlanırken, kulüp dışarıya da hizmet verecek.

TOKİ, bu projeden sağlayacağı gelir ile başta doğu ve güneydoğu Anadolu bölgesi olmak üzere ülke genelinde yapacağı sosyal konutları finanse edecek
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla