Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-01-2007, 01:56   #9
dgn21
 
dgn21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Ünlülere özendi, ölümden döndü!
MİLLİYET İNTERNET
15 yaşındayken sıfır beden ünlülere özenen genç kız yemeği kesti. Anoreksiya hastalığından 2 hafta ömrü kaldığını söyleyen doktorlara inat yemeğe başlayan genç kız ölüme meydan okudu.
Emma Wheatley adındaki genç kız okulda kendisiyle ‘şişko’ diye alay eden arkadaşlarından sıkıldı ve dergi kapaklarında gördüğü sıfır beden yıldızlara özenerek onlarınki gibi bir vücuda sahip olmak için kahvaltı ve öğlen yemeği öğünlerini kesti. Akşam sofraya ailesiyle oturan genç kız onları üzmemek için tabağındaki yemeklerin yarısını yiyerek yaşamaya başladı. Wheatley birkaç ay sonra elbiselerini bile kendi giyemez hale geldi. Genç kız gözleri de görmemeye başlayınca yavaş yavaş ölüme doğru gittiğini fark etti ve anoreksiya hastalığından kurtulmaya karar verdi.
Bugün 20 yaşında olan Wheatley zayıflık hastalığıyla mücadelesini kazanarak verdiği kiloları geri aldı. Hala görme bozukluğu şikayeti olan genç kız eski günlerini anarken sıfır beden vücutlarıyla topluma kötü örnek teşkil ettiğini söylediği ünlülere ateş püskürdü. Wheatley şöyle konuştu: ‘İnsanlar Nicole Richie ve Kate Bosworth gibi zayıf ünlüleri ilahlaştırıyor. Bu yıldızlar hiçbir zaman yeme bozuklukları olduğunu itiraf etmediler. Bu ve diğer sıfır model ünlüler toplum için çok kötü rol modelleri oluşturuyor. Bu ünlüler adeta insanları bu hastalığa teşvik ediyor. Dergi ve gazetelerin baş sayfalarında boy göstermeleri hiç doğru değil’.
dgn21 Ofline   Alıntı ile Cevapla