Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-01-2007, 13:47   #1
özgür_1903
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Atatürk'ün hayatı dizi oluyor

Çemberimde Gül Oya, Kurşun Yarası, Kırık Kanatlar ve Hatırla Sevgili gibi dönem dizilerinin ilgi görmesi, ünlü yönetmen Mustafa Altıoklar'ı da cesaretlendirdi. Altıoklar, yıllardır hayata geçirmek istediği Mustafa Kemal dizisi için kolları sıvadı.

Projenin senaryo yazarlığını da üstlenen ünlü yönetmen, 600 sayfalık metni tamamladı. Mustafa Kemal dizisi Trablusgarp'taki kahramanlık destanı ile başlayacak. Mustafa Kemal ve Enver Paşa'nın 35 silah arkadaşıyla birlikte binlerce kişilik İtalyan ordusunu mıh gibi yerine çaktığı o muhteşem direniş, ilk kez bu denli detaylı bir şekilde ekrana taşınacak.

Sözkonusu sahneler ise Fas'ta çekilecek. 20 bölümlük dizinin ilk 10 bölümü Balkan Savaşı ile noktalanacak. İkinci on bölüm ise Cumhuriyet'in ilanıyla sonlanacak. Ve herkesin merak ettiği konu: Dizide Mustafa Kemal Atatürk'ü kim oynayacak? Yönetmen Mustafa Altıoklar bu konuda kesin bir karara varmış değil. Ama aklında bir isim var: Arda Kural... Altıoklar, yapımcılığını üstlendiği Emret Komutanım dizisinin bu hafta yayınlanacak flash back (zamanda geri dönüş) sahnelerinde genç oyuncu Arda Kural'ı Atatürk rolünde oynattı. Dizinin yayınlanmasının ardından gelecek tepkilere göre Arda Kural'ın filmde bu rolü üstlenip, üstlenmeyeceği kesinlik kazanacak.

Dizinin oyuncu kadrosunun büyük bölümü ise belirlendi. Örneğin Enver Paşa'yı Ahmet Mümtaz Taylan oynayacak. Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ı Deniz Türkali canlandırırken, Levent Kazak'ı da Talat Paşa karakteri ile izleyeceğiz. Mustafa Altıoklar üç ay içinde yeni dizisi için "motor" demeyi planlıyor.

Kaynak: Sabah - Yüksel Aytuğ
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla