Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-01-2007, 16:36   #1
OnuR
 
OnuR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ferhat Sarıkaya

Click the image to open in full size.

1967 yılında Kırşehir'de doğdu. 1992 tarihinde İstanbul Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Van Cumhuriyet Savcısı olan Ferhat Sarıkaya, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun 20 Nisan 2006 günü almış olduğu kararla meslekten ihraç edildi.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in onayı ile Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu'nca Savcı Sarıkaya hakkında başlatılan soruşturma raporu, HSYK'da ele alındı.

Savcı Sarıkaya, Şemdinli'deki olaylara ilişkin hazırladığı iddianamede, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile ilgili iddialara yer vermiş ve bu durum kamuoyunda tartışma yaratmıştı. Bu gelişmeler üzerine Genelkurmay bir açıklama yapmıştı.

Adalet Bakanlığı'nın görevlendirdiği, 2 müfettiş konuyu inceledikten sonra hazırladıkları raporu, Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne sunmuştu. Müfettişler, Savcı'nın Jandarma'ya gönderdiği belgelerle yetkisini aştığına işaret etmişti.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, yaptığı toplantıda, Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkayı'yı 1'e karşı 6 üyenin oyuyla meslekten ihraç etti ve karar kesinleşinceye kadar açığa aldı.
__________________




Besiktas JK






.
OnuR Ofline   Alıntı ile Cevapla