Konu: Cem Uzan
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-01-2007, 17:18   #1
OnuR
 
OnuR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Cem Uzan

Cem Uzan Türk işadamı ve siyasetçi İstanbul Özel Alman Lisesi'ni bitirmiş,Amerika'da Pepperdine Üniversitesi'nde işletme eğitimi almıştır.

Türkiye`ye dev eserler kazandırmıştır. Bunlar arasında Çeaş,Kepez,11 Baraj,Telsim,9 Çimento Fabrikası,Aliminyum ve Demir Çelik Fabrikaları,10 Tv Kanalı,8 Radyo ve bir Gazete bulunmaktadır. Defalarca vergi rekortmenliği kazanmış ve 40000 insana iş imkanı sağlamıştır.

Genç Parti`yi kurmuş ve siyasete atılmıştır. Kurulmasından kısa bir süre sonra 3 Kasım 2002 %7,5 oy almıştır... Bu başarısı Genç Parti'yi Meclis'e taşıyamamış olsa da, Türkiye`nin en hızlı yükselen partisi ünvanını kazanmıştır.

Cem Uzan'ın 3 Kasım seçimlerinde göstermiş olduğu büyük başarı ve bu başarının arkasındaki profesyonel çalışma sistemi TIME dergisinde yayınlanmıştır. Bu başarıdan dolayı AKP tarafından siyasi lince maruz kalmıştır.

Mayıs , Haziran 2006 tarihlerinde yargıtay ve danıştayın üst üste almış oldukları kararlarla Çeaş ve Kepez`e haksız el konulduğu doğrulanmış ve siyasi linç kanıtlanmıştır.

Ekim 2006 itibariyle Milletvekili Emin Şirin Anavatan Partisin'den istifa ettikten bir süre sonra Genç Parti`ye geçmiş ve Genç Parti mecliste temsil edilmeye başlanmıştır.
__________________




Besiktas JK






.
OnuR Ofline   Alıntı ile Cevapla