Konu: Banu Güven
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-01-2007, 17:45   #1
OnuR
 
OnuR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Banu Güven

Banu Güven


Click the image to open in full size.

Banu Güven, gazeteciliğe İstanbul Erkek Lisesi'nde okurken başlamış. "Bizim Sesimiz" adlı Almanca gazeteyi çıkaran Güven, İ.Ü. Uluslararası İlişkiler bölümünde okurken de Cumhuriyet gazetesinin "Bizim Almanca" dergisinde çalışmış. Boğaziçi Üniversitesi'nde master eğitimi sırasında BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nde asistanlık yapan Güven, daha sonra Milliyet gazetesinin ekleri için editörlük yapmış. Aynı gazetenin dış haberler bölümünde muhabirliğe başlayan Güven, 1997'den beri NTV'de görev yapıyor. 4 dil biliyor.


Banu Güven'in kendi ağzından, hayatının ufak bir özeti ...

Banu Güven, 1969 yılında İstanbul’da doğup büyüyen, ama arada bu meslek sayesinde dünyaya açılan, Türkiye’yi de daha yakından tanıma imkanını yakalayan biri. İstanbul Erkek Lisesi’nde okudum. Ondan sonra İstanbul Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler Bölümü’ne girdim. Üniversite hayatında gazetecilikle daha yakından bir ilişkim oldu. Önce, Çağdaş Yayıncılık’ın çıkardığı yarı Almanca yarı Türkçe bir dergide çalıştım. Ondan sonra İsviçreli bir gazeteciyle çalışmaya başladım. Bir İsviçre gazetesinin Türkiye bürosu sorumluluğunu yaptım ve ‘Bab-ı Ali’yi tanıma imkanı buldum. Üniversiteyi bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde yüksek lisans programına başladım. Ardından BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’nde üç ay kadar bir staj yaptım. Araştırma görevliliği de yaptım ama gazetecilik daha ağır bastı. Milliyet’le bir ara hiç bağlantım kesilmedi. Ardından Milliyet’te dış haberler servisinde tam kadrolu olarak çalışmaya başladım.

Sadece masada oturmak istemedim. Bölgelere gittim ve daha çok Ortadoğu’yla ilgilendim. Daha çok çatışmalı bölgelere kaydım denebilir. Milliyet’teki birkaç yılın ardından 97’de NTV ile bir görüşmem oldu ve sonra buradayım. Muhabirlik yaparak bu noktada bu yayını yapıyor olmam büyük bir avantaj diye düşünüyorum. İşimle evliyim bir de eşimle evliyim.,
__________________




Besiktas JK






.
OnuR Ofline   Alıntı ile Cevapla