Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-01-2007, 17:46   #1
OnuR
 
OnuR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Başak Çubukçu

1976 İstanbul doğumlu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nü bitirdi.

Muhabirliğe, 1995 yılında atv haber merkezinde başladı. 2 yıllık deneyimin ardından, mesleğine NTV ve BRT haber merkezlerinde devam etti. 2000 yılından bu yana da CNN Türk haber merkezinde muhabir olarak görev yapıyor.

Kent-yaşam ve eğitim alanında öne çıkan haberler yapan Başak Çubukçu, 1999 depreminde iki ay boyunca aralıksız olarak bölgeden haber geçti. ABD'nin Irak'a giriş sürecinde de, başta Diyarbakır-Mardin-Şanlıurfa-Gaziantep-Batman ve Van'da mekik dokudu. Seçim döneminde de "CNN Türk Seçim Otobüsü" ile de defalarca başta Doğu-Güneydoğu Anadolu olmak üzere seçmenin nabzını canlı yayınlarla tuttu...

Babasının emekli albay olması nedeniyle uzun yıllar yaşadığı kentlere, bir de gazeteci kimliğiyle gitmek O'nun için bambaşka bir anlam ifade ediyor..

Son dönemde, "perspektif-belgesel" ve haber dosyalara ağırlık verdi... "Kültür'ün Sudaki Adresi: Haliç" ve "Türkiye'de Restorasyon Makyajı" öne çıkan çalışmaları...

Başak Çubukçu "Türkiye'de Restorasyon Makyajı" adlı çalışmasıyla Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 2005 yılı Haber Program dalında övgüye değer görüldü.
__________________




Besiktas JK






.
OnuR Ofline   Alıntı ile Cevapla