Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-01-2007, 17:49   #1
OnuR
 
OnuR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Uğur Dündar

Click the image to open in full size.

1943 Yılında İstanbul’da doğan Uğur Dündar, Vefa Lisesi’nden sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü’nü bitirdi. 1970 yılında TRT’nin açtığı sınavları kazanarak televizyon prodüktörü olarak göreve başladı. Aynı yıl İngiltere’de BBC’nin “Televizyonda Yapım-Yönetim” kursuna katıldı. Türkiye’ye döndükten sonra TRT’de yapımcı, yönetmen, sunucu olarak değişik televizyon programlarına imza atan Dündar, 1978 yılı “Sedat Simavi Vakfı Ödülü”nü kazandı.

Uğur Dündar daha sonra İstanbul Üniversitesi ve Marmara Üniversiteleri’nde “Tv Programcılığı” derslerinde lisansüstü hocalık yaptı.

TRT’de 20 yıl süreyle çalıştı. Aynı zamanda Hürriyet Gazetesi yazarı olan Uğur Dündar ülkemizde soruşturmacı televizyon gazeteciliğini başlatan ilk yayıncı oldu.

Bugüne kadar sayısız yapıma imza atan Uğur Dündar halen, soruşturmacı televizyon gazeteciliğinin amiral gemisi Arena’nın ‘Genel Yönetmen’liğini sürdürüyor.

Uğur Dündar’ın ödülleri arasında, 2 Sedat Simavi Ödülü, birçoğu Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden olmak üzere 100’ü aşkın başarı ödülü aldı. Ulusal platformdaki bu ödüllerin yanı sıra ARENA ve Uğur Dündar, 1997 Berlin Televizyon Festivali’nin “Onur Konuğu” oldu. Dündar ve ekibi, Organ Mafyası araştırmasıyla da Türkiye Tv tarihinde ilk kez “The New-York Festivals”de “Finalist Award” ödülünü, ayrıca Washington’daki “Uluslararası Araştırmacı Gazetecilik Konsorsiyumu-ICIJ”den “Başarı Ödülü”nü aldı.

kaynak: cnnturk
__________________




Besiktas JK






.
OnuR Ofline   Alıntı ile Cevapla