Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-01-2007, 00:19   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Jazz'da Kirilenko Krizi

Bu sezon NBA'de başarılı bir görüntü çizen ve Kuzeybatı Grubunda liderliğe, Batı Konferansında ise dördüncülüğe yerleşen Utah Jazz'da bir süredir yaşanan Andrei Kirilenko krizi gittikçe büyümeye başladı.

Jazz coachu Jerry Sloan'ın, Rus forvetin iş ahlakından ve gerçek performansından uzak kalmasından yakınmasının ardından Kirilenko, kendisi için daha fazla hücum setlerinin düzenlenmesi gerektiğini ve sadece savunma oyuncusu olarak anılmak istenmediğini söyleyerek coachunun yakınmalarına cevap verdi. Rus yıldız " Sadece savunma yapmak çok ilgi çekici bir durum değil. Yine de takımın başarısı için bu gerekliyse kendimi feda edebilirim ancak son maçları kazanamıyoruz ve bu durum beni hücumu da düşünmeme sebep oluyor." şeklinde konuştu.

Bu arada, Jazz'ın bu sezon skorer guardları Kirilenko ile savunmaya çalışması ve bunda da yetersiz kalışı dikkat çekiyor. Kobe Bryant, Ray Allen, Michael Redd ve en son geçtiğimiz hafta Gilbert Arenas Jazz potasına 50 ve üstü sayı bırakmayı başardı. Bu konu hakkında Sloan " Elimde Andrei Kirilenko gibi diğer coachlar tarafından en iyi savunma takımına seçilmiş bir oyuncu var. Bu yüzden bu oyuncuları Kirilenko ile savunmaya çalışıyorum. Kirilenko bizim en iyi savunmacımız. (Carlos) Boozer veya Memo (Mehmet Okur) ile bu oyuncuları savunamam ki! Bahsettiğimiz rakip oyuncular guard." şeklinde konuşarak Kirilenko'nun bu takımda rakip kısaları savunabilecek en iyi isim olduğunu belirtti.

NBA'deki 5. sezonunu geçiren Andrei Kirilenko'nun bu sezon yakaladığı 32,1 dakika, 9,0 sayı, 5,2 ribaunt, 3,6 asist, 1,2 top çalma ve 2,1 blokluk ortalamalarıyla özellikle önceki üç sezon elde ettiği istatistiklere kıyasla bir düşüş yaşadığı gözleniyor.

Click the image to open in full size.
Kaynak : SuperSpor
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla