ELMALı ISLAK KEK
MALZEMELER
3 elma
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardagı kıyılmış ceviz
1 su bardağı un
Tarçın
HAZIRLANIŞI
Elmaları zar gibi doğrayın. Yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. İçine elmaları, cevizi ve tarçını ilave edin. Tahta kaşıkla azıcık karıştırın, unu da ilave edin. Yağlanmış kalıba(*) döküp, orta hararetli fırında pişirin. İyice soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. Sıcakken çıkarırsanız, parçalanabilir.
(*) Kalıp tercihen dikdörtgen olmalıdır.
__________________ Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.
Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.
Eylül 2008 |