Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-01-2007, 15:02   #122
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Vanilyalı tart

Milföy hamurlarını üst üste koyup, hafif unlu bir yüzeyde 20 cm. çapında bir tart kalıbına göre açıp, kalıba yayın. 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Hamuru buzdolabından çıkartıp, üzerine folyo ya da yağlı kağıt koyun. Kağıdın üzerine kuru fasulye atıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Fasulyeleri ve kağıdı hamurun üzerinden alıp, 5 dakika daha pişirin. Yumurta, şeker ve vanilyayı hafif çırpın. Sütü ılınana kadar ısıtıp, yumurtalı karışıma katın. Hazırladığınız karışımı pişirdiğiniz tart hamurunun içine döküp, üzerine muskat serpin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

MALZEMELER

* 5 adet milföy hamuru

* 4 adet yumurta

* 1 çay bardağı tozşeker

* 1/2 tatlı kaşığı vanilya

* 2/3 su bardağı süt

* 1/4 çay kaşığı muskat (rendelenmiş)

__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla