Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-01-2007, 10:46   #5
sonatcan
Banned
 
sonatcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Dario Srna, Hırvatistan futbolunun son dönemlerde yetiştirdiği en yetenekli futbolculardan birisi. Kariyerine Neretva takımında başlayan Srna 2000 senesinde Hajduk Split’e transfer oldu. Burada futbolunu bir üst seviyeye çıkardı ve 2001-2002 sezonunda Hırvatistan’da yılın futbolcusu seçildi.
Bir sene sonra Hajduk Split’in yaşadığı finansal problemlere çare olsun diye 2 milyon euroya kaleci Stipe Pletikosa ile birlikte Shaktar Donetsk’e satıldı. Yeni sezonda Lucescu’nun değişmez oyuncularından birisi olacağına kesin gözle bakabiliriz.
Srna, önemli bir kanat oyuncusu. Çok süratli ve tekniği çok yüksek. Uzun boylu Dado Prso ve Tomislav Sokota’yı isabetli ortalarıyla o besleyecek. Bitmek bilmeyen enerjisi ile defansa yardımı da unutmayan oyuncu, rakip sol kanatların kabusu olabilir.
11 kez milli olan Srna tek golünü hazırlık maçında Türkiye’ye atmıştı. O da, gol olmuş bir frikiğin hakem tarafından iptal edilip tekrarlanmasının ardından yine golle sonuçlanmasıyla atılmıştı. Henüz 22 yaşında olan Srna, kanattaki becerisi ve top tekniğiyle David Beckham’ın futbol oynadığı zamanları andırıyor. Buna süratini ekleyince durdurulması çok güç bir oyuncu haline geliyor. Genç yaşına rağmen oynadığı futbol ve bu kupadaki performansı turnuvadan sonra ona büyük bir transferin kapısını aralayabilir. Fakat onu bekleyen tehlike Lucescu’nun defansif oyun anlayışında yeteneklerinin törpülenme tehdididir. Romen teknik adam ondan bir sağ bek yaratma sevdasına girişirse bir yıldız daha kayabilir.
__________________
sonatcan Ofline   Alıntı ile Cevapla