Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-01-2007, 09:42   #8
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

“Ettehiyyatü illahi ves-salavatü vet-tayyibatü es-selamü aleyke eyyühen-nebiyyü ve rahmetüllahi ve berakatüh.Es-selamü aleyna ve alaibadillahis-saliyn.Eşhedü enla ilahe illallah,ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve Resülüh.”

“Allahümme salli ala Muhammedin ve ala ali Muhammedin.Kema sallyete ala İbrahiyme ve ala ali İbrahiyme inneke hamiydün Meciyd.
Allahümme barik ala Muhammedin ve ala ali Muhammedin.Kema barekte ala İbrahiyme ve ala ali İbrahiyme-inneke hamiydün Meciyd.
Rabbena aaatina fiddünya haseneten ve Fil-ahirati haseneten ve kına azabennar.Birhmetike ya Erhamerrahimin.Rabbenağfırli veli valideyye velil-mü’minine yevmeyekümul hisab.Birahmetike ya erhamerrahimin!

Dualar bitince önce sağ tarafıma yüzümü çevirerek... “Esselamü aleyküm ve rahmetüllah” der sonra sol tarafıma başımı çevirerekı... “Esselamü aleyküm ve rahmetüllah” diyerek selam veririm.Sonrada
“Allahümme entesselamü ve min kes-selam, tebarekte ya Zel Celali vel-ikram” denir.Böylece öğlen namazının son iki sünneti bitmiş olur.Böylece öğlen namazı biter....









































İKİNDİ NAMAZI

İkindi namazı sekiz rekattır.Önce dört rekat Sünnet sonra da dört rekat farz kılınır.
Önce niyet edilir. “ Niyet ettim Allah rızası için ikindi namazının döret rekat sünnetini kılmağa.”

Kıyama durup, “Allahu ekber” diyerek tekbirimi alırım.Sonra ellerimi göbek altına bağlayıı ( Kıreat )
SUBHANEKE süresini okurım.Sonrada EÜZÜ BESMELE çeker FATİHA Süresini okurum.

Sübhanekel-lahümme ve bi-hamdike ve la ilahe gayruk. Eüzü billahimineş-şeytanir-racim. Bismillahir-Rahmanir-Rahim.Elhamdü lillahi Rabbil-alemiyn. Errahmanir-Rahiym.Maliki yevmiddiyn. İyyake na’büdü ve iyyakenes’teıyn.İhdinessıratal-müstekıym.Sıratal-leziyne en’amte aleyhim, ğayril-mağdubi aleyhim ve leddalliyn. Amin.

Daha sonra ise FİL süresini okurum.

Elem tera keyfe fe’ale Rabbüke bi’eshabil-fiyl.Elem yac’al keydehüm fiy tadliylin ve arsele aleyhim tayran ebabiyle termiyhim bihicaratin min sicciyl.Fa’ce’alehüm ke’asfin me’kul.

Bitince “Allahü Ekber” diyerek rük’a varılır.Üç kere “Sübbahane Rabbiyel azıyım” dedikten sonra, “ Semiallahü limen-hamideh” diyerek doğrulunur.Bu anda da “ Rabbena lekelhamd” denir.
Sonra “Allahü Ekber” diyerek Secde ye varılır.Sonra üç kere, “Sübbane Rabbiyel-ala” denir.Daha sonra ise “Allahü Ekber” diyerek secde den baş kaldırılıp oturulur.”Sübhanellah” diyecek kadar durur,tekrar “Allahü Ekber” diyerek secdeye varılır. üç kere, “Sübbane Rabbiyel-ala” derim.Sonra “Allahü Ekber”
Diyerek ayağa kalkılır.( Kıyam )
  Alıntı ile Cevapla