Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-01-2007, 13:59   #1
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bedir Savaşı

BEDİR SAVAŞI

Medine Devleti kureyşlilere karşı ilk olarak 624 te Nahle seferini yaptı. Bunu İslam tarihinin en önemli savaşlarından biri olan Bedir savaşı izladi. 624 te suriyeden dönmekte olan zengin bir kureyş kervenını ele geçirmek isteyen Hz. Muhammed harekete geçti. Ancak kalabalık bir kureyş ordusuyla karşılaştı. Savaş sonunda kureyşliler yenildi. Kureyşin ileri gelenlerinden bir çok kişi öldürüldü.

Bedir, İslam tarihinin ilk ve en önemli zaferidir. Bu zaferle Müslümanlar savunmayı bırakıp saldırıya geçmeye başlamıştır. Bedir savaşı islamiyetin kaderini belirlemiştir. Tutsaklardan pek azı öldürülmüş, büyük bir kısmı kurtuluş akçası ödeyerek özgürlüğe kavuşmuştur. Okuma yazma bilen tutsaklar ise her biri on Müslüman çocuğa okuma yazma öğretmek koşuluyla serbest bırakılmıştır.

Hz. Muhammed bedir zaferinden sonra daha önce Müslümanlara yaptıkları anlaşmaya uymayan bir kısım Yahudileri Medine den çıkardı. Bedir savaşı hz. Muhammed i Medine nin başkanı ve başarılı bir ordu kumandanı konumuna getirmiştir
  Alıntı ile Cevapla