Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-01-2007, 15:58   #3
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

NÜBÜVVET
Nübüvvet, nebilik ve peygamberlik demektir. Yüce Allah, ilk insanı yara:­tığı günden itibaren dönem dönem insanlara peygamberler göndermiştir.Gelen peygamberler, insanlara Allah'ın emir ve yasaklarını, ilahi buyruklarını; insanların Allah'a karşı nasıl davranmaları gerektiğini; buna karşılık ala­cakları mükafatları ve cezaları, dünya hayatını mutlu ve huzurlu geçirmeleri için neler yapmaları gerektiği gibi hususlarda bilgi getirmişlerdir.
Peygamberlerin getirdiği temel esaslar, bütün her insan için gerekli ye geçerli olan şeylerdir. Hiçbir insan bunlardan ayrı tutulmamıştır. O halde peygamberlerin Allah tarafından gönderilmesi ve onların getirdikleri, insanlık için temel ortak noktalardan biridir. Bunu böyle kabul eden herkes, aynı inançta birleşmiş demektir. Böylece, dinin kuşatıcı ve kucaklayıcı çatısı altında buluşmuşlardır. .
Nübüvvetin varlığını kabul etmek, İslam düşüncesinin değişik şekillerde yorumlanmasının verdiği kolaylık neticesinde doğabilecek anlaşmazlık ve çekişmeye büyük bir engeldir. Nitekim, İslam peygamberi Hz. Muhammed’in (s.a.v.) peygamberliğini ve getirdiklerinin hak olduğunu kabul eden herkes İslam dairesi içindedir ve Müslüman’dır. Bu, o insanın üst kimliği gibidir. Bu­nunla beraber, farklı dil, ırk, görüşten olabilir. İslam, bütün bunları hoşgörü ile karşılamaktadır. Buna göre nübüvvet, Müslümanları birleştirici temel unsurlardan biridir
  Alıntı ile Cevapla