Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-01-2007, 19:01   #297
aysedeniz
 
aysedeniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
great dane(danua)

Danua, güçle asalet ve zerafetin birleştiği dev bir ırktır. Belirgin bir alınClick the image to open in full size. çıkıntısı ve iri burun delikleri ile uzun ve dar bir başa sahiptir. Boynu uzun, kavisli ve adalelidir. Ön bacakları yere dik basar. Adaleli baldırları ve kısa tırnaklı yuvarlak ayakları vardır. Danua'nın orta uzunlukta bir kuyruğu vardır. Gözleri zeki ve canlı ifadelidir ve genellikle koyu renkli ve yuvarlaktır. İyi gelişmiş beyaz dişleri makas ısırışı ile kapanır. Tüm Danuaların kısa, kalın, parlak ve vücuda yapışık bir derisi vardır. Renkleri çeşitlilik gösterir. Danua, açık kahve, çizgili, siyah, mavimsi gri, alacalı ve siyah beyaz olabilir. Siyah Danualar, parlak siyah tüylere ve koyu renk gözlere sahipken, siyah beyaz olanlar açık renk gözlere sahip olabilir.
Karakteri

Danua, kibar bir devdir. Mağrur, iyi huylu ve sevgi doludur. Çocuklara karşı sabırlıdır. Herkesi sever ve insanların çevresinde olmaktan hoşlanır. Fazla havlamaz ve sadece gerektiğinde saldırganlaşır. Kontrollü, sorumluluk sahibi ve güvenilirdir. Cesur ve sadık Danua iyi bir bekçi köpeğidir. Erken yaşta doğru sosyalleştirilerek saldırganlaşması önlenmelidir. Asla ailesini korumaya cesaretlendirilmemelidir. Erişkinliğe ulaştığı 3 yaşından sonra o gerektiğinde harekete geçmeye zaten hazır olacaktır. Dev cüssesi nedeniyle kontrol edilebildiği küçük yaşlarda erkenden dikkatle eğitilmelidir. Bu dev köpeğe insanlarla özellikle de çocuklara yaslanmaması gerektiği öğretilmelidir. Bazı Danualar köpeklere karşı saldırgandır. Yavruluğundan itibaren birlikte büyütülürse diğer hayvan ve köpeklere karşı töleranslı olacaktır. Bu ırkın eğitimi biraz güç olabilir.
Yaşam Ortamı

Danuaya yeterince egzersiz sağlandığı takdirde apartmanda da yaşayabilir.
Egzersiz İhtiyacı

Danua bol harekete gereksinim duyar ve günde en az bir kez uzun bir yürüyüş yapmalıdır.
Bakımı

Kısa tüylerin bakımı kolaydır. Sert bir fırçayla taranması yeterlidir. Böylesine büyük bir köpeğin yıkanması güç olabileceğinden günlük tüy bakımı ile yetinilmelidir. Tırnaklar kısa tutulmalıdır. Irk orta derecede tüy döker.
Kökeni

MÖ 36 yıllarında bazı Yunan paralarının üzerine resmedilmiş köpek, bugünün Danua'sına çok benzemektedir. Danua köpek dünyasının Apollosu olarak tanınır. MS 407'de Almanya, İspanya ve İtalya'nın bir kısmı, yanlarında mastif benzeri güçlü köpeklerini de getiren Asyalılarca işgal edildi. Özellikle Almanya'da ayı ve yaban domuzu avında kullanılarak hayranlık kazanan bu köpekler için seçici üretim başladı. Köpekler İrlanda Tazısı ile çaprazlandı. Amaç, bugün Danua olarak tanınan güzel, büyük ve zarif bir köpek yaratmaktı. İngilizce "Büyük Danimarkalı" anlamına gelen "Great Dane" olarak tanınsa da bu köpeklerin Danimarka ile ilgisi yoktur. Irk "Alman Mastifi" olarak da bilinir. İz sürme, bekçi köpekliği ve araba çekimi Danuna'nın yetenekleri arasındadır.
__________________
impossible is nothing...
aysedeniz Ofline   Alıntı ile Cevapla