Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-01-2007, 07:18   #3
odin
B J K
 
odin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Peki, belki de birisi bu benzerler (dublörler) konusu da nerden çıktı diyebilir !

Aslında tarihte de tanınan insanların dublör kullandıkları tespit edilmiştir. Örneğin : Mao (Çin), Stalin (Rusya), Castro (Cuba), Cherchil,.....
Çok fazla uzağa gitmemize gerek yok aslında, Saddam Hüseyin'in büyük oğlu Uday'ın da benzeri vardı !
Evet, işte Uday'ın benzeri Latif Yahya (35). 1987-1991 yılları arasında dünyaya medya aracılığı ile Uday olarak tanıtıldı. 1991 yılında ise Avrupa'ya kaçtı. Avrupa'da "Ben Saddam'ın Oğluydum" adında bir kitap yayımladı.
Click the image to open in full size.
Ben Saddamın oğluydum
Latif Yahya'nın (Uday'ın dublörü) hazırladığı kitap
Senaryo icabı Amerikalılar tarafından Uday'ın öldürme sahneleri düzenlendiğinde, Latif Yahya Avrupa'da istihbarat birimleri tarafından soruşturmaya alındı. Suçu neydi biliyor musunuz ? Latif Yahya Musul'da Amerikalılar tarafından öldürüldüğü iddia edilen kişinin Uday olmadığını öne sürdü. Ayrıca Latif Yahya Hollanda'nın Fry Netherland dergisine verdiği reportajda "Öülümünden 2 hafta sonra Uday'dan şifreli bir e-mail aldığını ve bu şifrelerin sadece kendisi ve Uday tarafından bilindiğini, e-mailin içeriğinde intikamım çok kötü olacak diyde ifadeler bulunuyordu.

Saddam Hüseyin'nin Benzeri (Dublörü) Var Mı ?

Bu sorunun cevabını bu yazıları okuduktan sonra değerli okurlarımız kolay bir şekilde verebileceklerini ümit ediyoruz.
Saddam Hüseyin hakkında yapılan çeşitli araştırmaları değerli okurlarımızın görüşlerine snuyoruz. Gerçek Saddam Hüseyin'i tanımak için birçok yöntem kullanılmıştır. Bu yöntemler yapılan kişiler veya ülkelere göre adlandırılmıştır.
1- Alman Metodu : Alman Adli Tıp Doktoru Dr.Dieter Buhman'ın (53) yaptığı araştırmalara göre Saddam Hüseyin'nin en az 3 benzeri olduğunu tespit etmiştir. Çalışmalarında farklı zamanlarda çekilen binlerce fotoğraf ve 30'un üzerinde video görüntüleri incelenmiştir.
Click the image to open in full size.
Ayrıca bir Alman televizyonunda Avrupa'da ilticada bulunan eski bir Irak İstihbarat teşkilatı görevlisi 1998 yılından sonra medyada gösterilen kişi Saddam Hüseyi'nin dublörü olduğunu söyledi. Bu tespit Dr.Dieter Buhman tarafından da kanıtlandı.
2- İran-Hollanda Metodu : Yaklaşık 25 yıl Saddam'ın araştırmasını yapan İranlı Dr.Muhammed Esasisi tarafından yapıldı. Dr.Esasidi (Kulak burun Boğaz uzmanı) 25 yıl boyunca yaptığı çalışmada Saddam Hüseyin'nin soyu, saltanatı, savaşları ve giyim kuşamı ile ilgili değildi, sadece Saddam Hüseyin'nin kulak yapısı ile ilgili idi. bilindiği gibi kulaklar da parmak izi gibidir her kişi için farklılık gösterir. Dr.Esasidi'nin yaptığı çalışmada Saddam Hüseyin'nin kulak yapısı ve cizgileri 1999 yılana kadar sabitti. Ancak 1999 yılından sonra Saddam Hüseyin'nin kulak yapısında ani bir değişim tespit edildi.
Dr.Esasidi'nin 02.03.2003 tarihinde Hollanda televizyonlarına verdiği reportajda 1999 yılından sonra medyada gösterilen kişinin Saddam Hüseyin olmadığını ve Mihail Ramazan adında bir kişi olduğunu açıkladı. Saddam'ın 19 yıl dublörlüğünü yapan Mihail Ramazan ve 1980 yılından bu yana aralıksız 23 yıl sekreterliğini yapan Halide Abdulkahar'ın Arapca kaleme aldığı kitaplar okuyucuya sunuldu. Saddam Hüseyin devrine 19 yıl şahitlik eden dublör Saddam Mihail Ramazan, yaşadıklarını iki ciltlik kitaba dönüştürdü. Mihail Ramazan, İran-Irak savaşında İran'ın, Saddam diye bir dublörünü öldürdüğünü de açıkladı.
Click the image to open in full size.
Mihail Ramazan
odin Ofline   Alıntı ile Cevapla