Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-01-2007, 09:02   #2
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

3.4 Ekim
Ekim yöremizde I. EEde mart sonu ve nisan ayı başında II. EE de haziran sonu temmuz ortasına kadar yapılır. Ekim sıraya ve sıra arası 70 cm, sıra Eeri 35 cm olacak şekilde yapılmalıdır. Dekara atılacak tohum pinomatik mibzer kullanıldıEnda 500-600 gr, normal mibzer kullanıldıEnda 1.5-2 kg dır. Ekim derinliği 4-6 cm olmaktadır.
3.5 GEreleme
Uygulanacak gEre miktarı, 10 kg/da N, 8-10 kg/da P2O5. Azotlu gErenin yarısı v fosforlu gErenin tamamı ekimle beraber, azotlu gErenin diğer yarısı ise bitki 25-30 cm olduğunda uygulanmalıdır.
3.6 Sulama
Sulama karık metodu ile bitkinin ihtiyaE duyduğu zamanlarda yapılmalıdır. Bitki tabla teşekkElE çiçeklenme ve sE olumu devresinde suya oldukça duyarlıdır. Bu devrelerde dikkat edilerek bitki 15-20 cm olduktan sonra 8 gEde bir sulanmalıdır.
3.7 Bakım
Çapa, bitki 5-6 yapraklı (10-15 cm boylandıEnda) fazla derine inmeden uygulanır ve aynı anda tekleme yapılır.
Çapa, bitki 25-30 cm olduğunda uygulanır. Bu dönemde azotlu gErenin ikinci yarısı uygulanarak boğaz doldurulması yapılır.


Çapa, ise çiçeklenmeden önce yapılır.

3.8 Hastalıkları, Zararlıları ve MEadelesi
3.8.1 Hastalıkları ve MEadelesi



Mildiyo (Plasmopara Halsedii): Sıcak ve rutubetli havalarda gör
EE. Bitkinin yapraklarına arız olur. Verim ve kaliteyi dEEE. Sıra Eerinde sık bitki bulundurmamak gerekir.
Gri KE: Çiçeklenme devresinde zarar veren mantari bir hastalıktır. Tablalarda gri ve siyah kE şeklinde lekeler meydana getirir. Olgunlaşmış tohumları çürEE. KElE tablalar kesip yakılmalı, hasat ve harmanı yaEşlı mevsime bırakmamak gerekir.
  Alıntı ile Cevapla