29-01-2007, 10:59
|
#1 |
Guest | Domuz: Dünya et üretimine en büyük katkıyı sağlayan hayvandır.Çinde çok bulunur. Türkiyede Kişi başına düşen Et Miktarı:29.5 Kğ.dır. Türkiyede Kişi Başına düşen Süt Miktarı:154.8 Kğ dır. En fazla Et Tüketilen Ülke:Yeni Zellandadır.(Koyun yetiştiriciliği fazladır) En Fazla Süt Tüketilen Ülke: yeni Zellandadır. Bir Ülkede Tarım İçinde Hayvancılığın Payı: Hayvansal ürünlerin üretim ve tüketim seviyesi genelde o ülkenin gelişmişliğinin göstergesi,Bir ülkenin ekonomik olarak gelişmiş olması o ülkede insanların hayvansal ürünlere talebinin artmasına ve hayvansal ürünlerin değer fiyatta satılmasına neden olur. Ergin bir İnsanın Dengeli beslenmesi İçin:2800-3000 Kalori ve 75-80 gr protein alması Alınan bu proteinin 30-35 g nın (% 40-45) hayvansal protein olması gerekir. Yumurtanın net protein kullanımı: 100 dür Hayvan ve Bitki Türlerine Göre Net Protein Kullanımı:Domuz eti,84,Sığır eti 80,Sığır sütü 75,balık eti 83,pirinç 67,buğday unu,52 mısır 56, baklagil taneleri 47 kullanılır. Selüloz: Bitkisel kaynaklıdır sindirilmesi zordur.Hayvansal besinlerde bulunmaz Türkiyede Kişi başına Alınan kalori Miktarı:3084 caloridir Türkiyede Kişi Başına Alınan hayvansal Protein Miktarı:17.9 Gramdır. Çeşitli Türden hayvanların Etlerindeki Protein Miktarı: %17-20 |
| |