Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-01-2007, 10:59   #1
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Hayvancılık Bilgisi

HAYVANCILIK BİLGİSİ
Domuz: Dünya et üretimine en büyük katkıyı sağlayan hayvandır.Çinde çok bulunur.
Türkiyede Kişi başına düşen Et Miktarı:29.5 Kğ.dır.
Türkiyede Kişi Başına düşen Süt Miktarı:154.8 Kğ dır.
En fazla Et Tüketilen Ülke:Yeni Zellandadır.(Koyun yetiştiriciliği fazladır)
En Fazla Süt Tüketilen Ülke: yeni Zellandadır.
Bir Ülkede Tarım İçinde Hayvancılığın Payı: Hayvansal ürünlerin üretim ve tüketim seviyesi genelde o ülkenin gelişmişliğinin göstergesi,Bir ülkenin ekonomik olarak gelişmiş olması o ülkede insanların hayvansal ürünlere talebinin artmasına ve hayvansal ürünlerin değer fiyatta satılmasına neden olur.
Ergin bir İnsanın Dengeli beslenmesi İçin:2800-3000 Kalori ve 75-80 gr protein alması Alınan bu proteinin 30-35 g nın (% 40-45) hayvansal protein olması gerekir.
Yumurtanın net protein kullanımı: 100 dür
Hayvan ve Bitki Türlerine Göre Net Protein Kullanımı:Domuz eti,84,Sığır eti 80,Sığır sütü 75,balık eti 83,pirinç 67,buğday unu,52 mısır 56, baklagil taneleri 47 kullanılır.
Selüloz: Bitkisel kaynaklıdır sindirilmesi zordur.Hayvansal besinlerde bulunmaz
Türkiyede Kişi başına Alınan kalori Miktarı:3084 caloridir
Türkiyede Kişi Başına Alınan hayvansal Protein Miktarı:17.9 Gramdır.
Çeşitli Türden hayvanların Etlerindeki Protein Miktarı: %17-20
  Alıntı ile Cevapla