Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-01-2007, 11:00   #5
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Hayvanların Damızlıktan Çıkarılma Süreleri:Türe,ırka,Cinse, yaşın ilerlemesine, dişlerin dökülmesine ve bozulmasına,metabolizmanın ve fizyolojik faaliyetlerin yavaşlaması döl veriminde olduğu gibi üremedede gerilemelere yol açar.At 14-22 ,Sığır8-15,Koyun 7-8,Keçi 8-12,Domuz 5-6 yaşında damızlıktan çıkarılırlar.
Meme Bezi:Apokrin tipte bir dış salgı bezidir.meme bezinin büyümesini ve gelişmesini östrojen ve progesteron hormonları sağlar.
Prolaktin :Sütün salgılanmasını sağlayan hormondur.
Kuruda Kalma Süresi:Buzağılamadan önce 60 gün
Seleksiyon:gerek doğa gerekse insan tarafından bir populasyon içindeki bazı bireylere diğerlerine göre daha fazla döl verme imkanının sağlanması olayıdır.
Karakter bakımından Bireyin Fenotipi:P=G+E şeklinde dir.
Seleksiyon Yöntemleri:Bireylerin kendi fenotip değerlerine göre göre seleksiyon, Akrabaların fenotip değerlerine göre seleksiyon,
Tandem Seleksiyon Yöntemi:Belirli bir süre tek bir karakter üzerinde seleksiyon yapılarak bu karakterde istenilen seviyeye ulaşıldıktan sonra karakter üzerinde seleksiyona son verilip diğer karakter üzerinde çalışmaya başlanması na denir.
Melezleme:İki ayrı ırkın bireyleri arasında yapılan birleştirmelere denir.(çevirme melezlemesi,kombinasyon melezlemesi,kullanma melezlemesi )
Çiftlik hayvanlarında Yetiştirme DerecesiHangi Sınırı Geçince Verim özelliklerinde Gerilemeler Olur:%20
  Alıntı ile Cevapla