Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-01-2007, 12:16   #6
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Biyokimyasal ve mikrobiyal değişiklikleri azaltmak için taze et 0°C dolaylarında depolanmaktadır. Düşük Sıcaklıklarda bozulma yüzeyde olmaktadır. Depolama koşullarında bozulmanın nedeni gram negatif bakteriler olup birinci derecede Pseudomonas, daha sonra Aeromonas, Alcaligenes, Acinetobacter, Moroxella, Flavobacterium, Enterobacter, Microbacterium, Proteus ve Streptococcus türleridir. Bunlar genellikle depolanmış et yüzeyinde bulunmaktadırlar. Kötü koku, yapışkanlık ve renk bozuklukları oluşturabilmektedirler. Çözünmenin yavaş olduğu ve etlerin: 15-25°C’de tutulduğu durumlarda mezofihik Clostndium türleri en önemli bozulma etkenidir. Bu bakteriler hızlı ürer ve etin hem içinde hem de kemiğinde bozulma oluştururlar.

Tablo 5.2. Kırmızı ette meydana gelen mikrobiyal bozulmalar ve etmeleri

Ürün
Bozulmalar
Mikroorganizmalar
Taze, soğutulmuş (O-5oC)
Kötü koku, Yapışkanlık
Pseudomonas, Aeromonas


Renk değişme
Alcaligenes, Acinetobacter,
Microbacterium, Moroxella,
Proteus, Fkıvobacterium,
Alteromonas, Saccharomyces


Lipolizis, kötü koku
Pseudomonas, mayalar


Küf
Penicillum

Whiskers
Thamnidium

Siyah leke
Cladosporium

Beyaz leke
Sporotrichum


  Alıntı ile Cevapla