Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-01-2007, 13:22   #10
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

SONUÇ




Bütün dünya ülkeleri sağlıklı gıdalar üretebilmek,ürettikleri gıdaların raf ömürlerini,besin değerlerini korumak amacıyla pek çok sistem geliştirmiş,denemiştir. Bunlardan bir tanesi de gıdaları iyonize radyasyona tabii tutmaktır.

İyonize radyasyon,et ve et ürünlerinde,bir takım mikroorganizmaları azaltmak ve raf ömrünü uzatmak,taze meyve ve sebzelerde,olgunlaşmayı geciktirmek ve raf ömrünü uzatmak için kullanılmaktadır.

İyonize radyasyona tabii tutulan gıdalarda istenilen sonuç,ancak gerekli doz düzeyine ulaşıldığı zaman alınabilmektedir.Fazla doz uygulandığı takdirde gıdalarda bozulmalar meydana gelmekte,bu suretle,insan sağlığı da tehlikeye girmektedir.

Dünya Sağlık Teşkilatı (WHO) tarafından güvenlik ve sağlık yönünden tavsiye edilen ve desteklenen bu teknolojinin kendine göreavantaj ve dezavantajları vardır.Hem insan sağlığı hem de gıdanın korunması yönünden üstün bir teknolojidir. Çok geniş kapsamlı etkisi olan ve mikroorganizmanın direnç gösteremediği bir metottur. Kimyasal kalıntı bırakmaz. Uygulama sonrası bekleme süresi gerekmez Gıdanın raf ömrünü uzatır ve duyusal özelliklerini değiştirmeyen bir yöntemdir.
  Alıntı ile Cevapla