Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31-01-2007, 15:42   #1
dicesare
Banned
 
dicesare - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
'Şaşkın' Erkin Koray'ın

Türk rock müziğinin öncülerinden sanatçı Erkin Koray, eserlerinin, dijital ortamda basımı, yayımı ve"dağıtımının yapılmasıyla ilgili hukuk savaşını kazandı.


Danıştay 10. Dairesi, Koray'ın eserlerinin ''şaşkın'' adıyla plak, kaset, CD ve MP3 olarak dijital ortamda basımı, yayımı ve dağıtımının yapılmasına izin veren eser işletme belgesini iptal eden Ankara 10. İdare Mahkemesi kararını onadı.

Sanatçı Erkin Koray, seslendirdiği bazı eserlerinin ''Şaşkın'' adıyla plak,
kaset, CD ve MP3 olarak dijital ortamda basımı, yayımı ve dağıtımının yapılmasına izin veren 18 Ağustos 1993 tarihli eser işletme belgesinin iptali istemiyle Ankara 10. İdare Mahkemesi'nde dava açtı.

Mahkeme, davalı Kültür ve Turizm Bakanlığınca tesis edilen işlemde hukuka
uyarlık bulunmadığı gerekçesiyle dava konusu işlemi iptal etti.
İdare Mahkemesinin kararında, 3257 sayılı Sinema, Video ve Müzik Eserleri
Kanunu ile Sinema, Video ve Müzik Eserleri Yapımcıları ile Film Çekmek İsteyen Yabancılarla Yapılacak Ortak Yatırımlar Hakkında Yönetmelik hükümleri gereği, bizzat eserin üreticisi olan davacı Erkin Koray ile yapımcılar arasında imzalanan ve söz konusu eserin çoğaltma, yayma, gösterme hakkını devraldığını gösterir bir sözlåşme ibraz edilmediği kaydedildi.

Bu yapılmadan yalnızca yapımcıların beyanına dayalı olarak eser işletme
belgesinin düzenlendiği belirlenen kararda, adı geçen eser üzerindeki hakların"da yine yapımcıların kendi aralarındaki noter sözleşmeleriyle mevzuata aykırı şekilde birbirlerine devredildiğinin anlaşıldığı bildirildi..
__________________
Beşik'den Mezar Taş'ına
dicesare Ofline   Alıntı ile Cevapla