Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-02-2007, 14:40   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Türkiye'nin en iyi 10 DJ'i..

DJ (Disc Jokey) müziği, eğlence sektörünün önemli parçalarından biri artık. Hatta kendi eğlence hayatını ve sektörünü bile yarattı. Dışarıdan bakınca DJ'ler, zaten varolan şarkıları pikaba takıp bozarak, değiştirerek dinleten insanlar gibi görünüyorlar.

Oysa bir besteciden çok az farkları var. Tamamen yepyeni müzikler yaratabiliyorlar. Birbirlerine olan üstünlükleri de buradaki başarılarında yatıyor. Son yıllarda birbiri ardına açılan kulüpler, hem DJ'lerin kendini ifade edebilmesine hem de sayılarının artmasına sebep oldu. Artık DJ'siz bir parti veya festival programı yapılmıyor.

Yakuza

1975 doğumlu. Gerçek adı Can Utkan. Babasının görevi nedeniyle 17 yaşında Japonya'ya giden ve burada 5.5 yıl kalan Utkan, DJ'liğe caz ve Brezilya müzikleri çalarak Tokyo'da başladı. 1999'da İstanbul'a döndü. Kısa sürede İstanbul'un en beğenilen DJ'lerinden oldu. Müzik tarzını eklektik olarak tanımlıyor. Setlerinde çok geniş bir yelpazede, hemen hemen her tarzdan şarkılar çalıyor. Orient Expressions grubunun da kurucularından. Grupla birlikte en son Sabahat Akkiraz'ın türkülerini elektronik alt yapılarla düzenledikleri Külliyat albümünü hazırladı. Pazartesiden cumartesiye her gece 20:00-22:00 arasında Radyo Oxigen'de program yapıyor. Hemen hemen her ay Amsterdam'da çalıyor. Danimarka, Miami, New York, Oslo ve Almanya çaldığı diger ülkeler arasında. Bu aralar hafta sonları Beyoğlu Richmond Otel altındaki Ginza Bar'da çalıyor.

Fuchs

1972 doğumlu. Gerçek adı Ali Şahinbaş. Avusturya Lisesi mezunu, Northwestern University'de ekonomi okumuş. Beş yıl boyunca P&G'de satış ve pazarlamada çalıştı. DJ'liğe hobi olarak başladı. En çok house müzik ve türevlerini çalmaktan hoşlanıyor. Bugüne kadar Türkiye'de ve dünyada pek çok yerde, pek çok önemli DJ'le performans sergiledi. New York, San Francisco, Paris, Miami, Amsterdam, çaldığı bazı ülkeler. Her cumartesi 17:00-18:00 arasında Dinamo 103.8'de radyo programı yapıyor. Candan Erçetin ve Teoman'a remixler yaptı.

Murat Uncuoğlu

36 yaşında. Deep house, tech house, elektro house, progy house çalıyor. DJ'lik yapmaya 1987'de başladı. İlk resident DJ'liğini Bodrum Hadigari'de yaptı. Oradan Pasha İstanbul'a transfer oldu. Londra'ya gidip ses mühendisliği eğitimi aldı. Burada Marshall Jefferson ve BAM BAM gibi iki önemli prodüktörle tanıştı, İstanbul'a 1994'te döndü. Radyo 2019'un da kurucularından. Radio Oxigen prodüksiyon ekibinin başındaki isim. Tarkan, Sertab Erener, Kenan Doğulu, çalıştığı müzisyenlerden.

Tarkan

1973 Frankfurt doğumlu. Üsküdar Anadolu Lisesi'nin ardından Marmara Üniversitesi'nde Almanca Öğretmenliği okudu. Profesyonel müzik kariyeri, 1995'te Power FM'de DJ'lik yapmasıyla başladı. 2002'de Tempo dergisinin yaptığı ankette Türkiye'nin En İyi DJ'i seçildi. Ağırlıklı olarak house çalıyor. En büyük farkı yer, zaman ve atmosfere göre çok farklı setler çalabilmesi. Prodüktörlük de yapıyor.

Cure Shot

Gerçek adı Kürşat. Ses benzerliğinden dolayı İngilizce Cure Shot ismini kullanıyor. Ağırlıklı olarak funky, tech house, deep tarzlarında çalıyor. Sektörün en eski Dj'lerinden Tangun'un kardeşi. DJ'lik kariyerine 1989 yılında Stüdyo 54'de başladı. 2019'da DJ'lik yaptı. Etilerdeki Extacy Club'da yabancı DJ'ler ile birlikte Underground House/Garage ve Techno deneyimini geliştirdi. 1998 yılında açılan High-End'in hem kurucu ortağı hem de resident DJ'i. Radyo kariyerinde 103.8 Dinamo'da cuma geceleri devam ediyor.

Cervus

1979 İstanbul doğumlu. Asıl adı Göktuğ Çifti. Deep, progressive, tech-house, techno çalmayı tercih ediyor. DJ'likle ilgili ilk önemli deneyimi 1997'de Radio Cool'da çalışması oldu. 2001'de Hollanda merkezli Sadie Records'tan Subsky adıyla plaklar yayınladı. Crystal, Switch, Godet, Indigo ve 7th House, performans yaptığı kulüplerden bazıları. Dinamo 103.8'de radyo programı da yapıyor. Müzik prodüktörlüğüne de el atmış durumda.

U.F.U.K

1969 doğumlu. Gerçek adı Ufuk Özgönül. Çubuklu ve Etiler 29, Taxim Night Park, 2019, 19, 20, High End, Magma, Scene, Switch ve 7th House bugüne kadar çaldığı yerler arasında. Ağırlıklı olarak house tarzında çalıyor. Prodüktörlük, müzik direktörlüğü ve yöneticilik de yapıyor. Amsterdam, Hamburg, Helsinki, Londra, Liverpool, Tel Aviv, Atina, Berlin, Bratislava'da performans sergiledi. İngiltere'nin en büyük dans festivallerinden Creamfields'de çaldı.

Onur Özer

Geçtiğimiz yıl Indigo'daki performanslarıyla adını duyurdu. DJ'lik kariyerine 90'lı yılların sonunda başladı. Ağırlıklı olarak minimal ve tech house çalıyor. 2002'den itibaren yurtdışı performanslarına başladı. Almanya, Atina, Amsterdam'da büyük ilgi gördü. Önümüzdeki birkaç programında sadece dünya şehirleri var. İstanbul performansı için yılbaşından sonrasını beklemek gerekiyor. 2004'te Sweet Sense partilerinin de resident DJ'i olan Özer, elektronik müzikle ilgili plaklar yayınladı.

Mabbas

1969 doğumlu. Gerçek adı Murat Abbas. 1996'dan itibaren hobi olarak başladığı DJ'lik macerasını 2000'den beri radyoculuğa ve profesyonel mekanlara taşıdı. İstanbul Üniversitesi İşletme bölümü mezunu. Sekiz yıl finans ve denetim sektöründe çalıştı. Bugüne kadar Rock'n Coke, Efes One Love, Phonem gibi önemli festivallerde sahne aldı. Çok yönlü dj setleriyle tanınıyor. Pazartesi ve perşembe geceleri 19:00-20:00 saatleri arasında Radyo Dinamo 103.8'de dinleyebilirsiniz.

Yunus Güvenen

1978 Paris doğumlu. Asıl mesleği elektrik mühendisliği. DJ'liği çok sık yapmıyor. Muzo B, Cervus ve Barış Türker ile kurdukları müzik şirketi RedFlagCollective bünyesinde elektronik müzik prodüktörlüğü yapıyor. Dünya çapında ilk kez Fire Recordings'ten yayınlanan Nefes plağıyla dikkat çekti. 2002'de Silver Planet, Hooj, Regress ve Bedrock Records için bir çok prodüksiyon gerçekleştirdi. John Digweed ve Sasha'nın hit parçalarına remix yaptı. Eserleri birçok kez BBC'de çalındı.
__________________
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla