Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-02-2007, 14:41   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İnternet yıldızından ilk albüm...

24 yaşındaki genç şarkıcı Sandi Thom bu işe kalkışırken, webcam aracılığıyla Güney Londra’daki evinin bodrum katında verdiği konserlerin bu kadar çok yankı uyandıracağını ve bu konserler sayesinde bir plak anlaşması yapacağını ve milyonlarca kopya albüm satacağını elbette tahmin etmiyordu.İnternet sayesinde İngiltere’de kısa sürede üne kavuşan ve popüler olmayı başaran Arctic Monkeys, Gnarls Barkley ve Clap Your Hands Say Yeah gibi gruplara eklenen son isim Sandi Thom oldu. Sandi Thom’un verdiği konserleri webcam aracılığıyla ilk başta sadece 70 kişi izlerken kısa sürede dünyanın dört bir köşesinde binlerce insan sanatçıyı ve sade müziğini keşfetti. Bu konserlerin yayılması ile plak şirketlerinin dikkatini çekmeyi başaran Sandi Thom’un ilk albümü “Smile… It Confuses People” ülkemizde de SONY BMG etiketiyle yayınlanıyor. Ülkemiz radyolarında da büyük hit olan “I Wish I Was a Punk Rocker”, “What If I’m Right” gibi şarkıların bulunduğu albüm ilgiyi hak ediyor.

İskoçya’nın Kuzey Doğu kıyılarındaki küçük bir balıkçı kasabasında dünyaya gelen Sandi Thom, çok küçük yaşlardan itibaren kiliselerde piyano çalmaya başladı. 14 yaşındayken “The Residents” isimli cover gruba katıldı ve 3 yıl boyunca grupla birlikte birçok mekanda haftasonları sahneye çıktı. 18 yaşındayken evden ayrılan ve Liverpool’a yerleşerek Performans Sanatları Enstitüsü’nde eğitime başlayan sanatçı, burada 7 kişilik bir gospel korosuna (Love and Joy) katılarak müzik hayatını sürdürdü.

Üniversite eğitiminden sonra Sandi tekrar İskoçya’ya döndü ve solo albümü için çalışmalara başladı. Kendi albümünü kendi finanse ederek kayıtlara başlayan genç şarkıcı bir taraftan “Impulse” için reklam müziği seslendirdi ve Almanya’da hit olan “Better Days” isimli dans şarkısında vokal yaptı.Birçok publishing şirketine demolarını yolladı ve sonunda sayısız sanatçıya beste vermesine ve çalışmasına olanak tanıyan Windswept Pacific şirketi ile anlaştı. Küçük turneler yapmaya, konserler vermeye devam etti. Sandi Thom yılmadı ve çalışmaya, ilk albümünü yayınlamak için fırsat aramaya devam etti. Sonrasında gelişen hikayeyi zaten biliyorsunuz.

Bob Dylan’dan Jeff Buckley’e, hatta Carole King ve Stevie Nicks’e kadar uzanan bir çok sanatçıdan etkileşimler taşıyan farklı ve sade müziği ile kısa sürede üne kavuşan Sandi Thom’u soul/folk yorumcusu olarak kabul edebiliriz. Şarkılardaki sözler de oldukça etkileyici. Kırık kalplerden, yeni başlayan ilişkilere kadar birçok farklı konuda şarkılarını kendisi yazan Sandi Thom, ilk albümü ile bu sektörde kalıcı olabileceğinin sinyallerini fazlasıyla veriyor.

“Smile… It Confuses People” şarkı listesi:

01.When Horsepower Meant What it Said
02.I Wish I Was a Punk Rocker (with flowers in my hand)
03.Lonely Girl
04.Sunset Borderline
05.Little Remedy
06.Castles
07.What If I’m Right
08.Superman
09.The Human Jukebox
10.Time
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla