Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-02-2007, 14:55   #10
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

· Vergi teşviklerindeki %19.8‘lik stopaj vergisi kaldırılmalıdır.
· ARGE Teşvikleri yeniden düzenlenmelidir.
· Teşvikler, yeni iş alanları yaratma ve iş eğitimi konularını kapsayacak şekilde genişletilmeli, yatırım yapılacak arazi ve altyapı konusunda devlet desteği artırılmalıdır. Yeni iş alanları yaratma ve iş eğitimi konularındaki teşvikler Macaristan ve Polonya’da uygulanmaktadır. Macaristan’da hükümet yabancı yatırımcılara, yatırım yapacakları araziyi kendisi göstermektedir.
· Bir Yatırım Promosyon Ajansı kurulmalıdır. Türkiye’nin proaktif, etkin bir DYY teşvik ve tanıtım çalışması bulunmamaktadır. Türkiye’nin potansiyel yatırımcılarına sunduğu “ürün”ün geliştirilmesi için gerekli olan reformları tamamlamak üzere, geliştirilen bu ürünün “satılmasına” destek olacak - yani yatırımcıları ülkeye çekecek - bir “pazarlama” kurumuna gerek vardır. Söz konusu kurum, otonom ve kamu yönetiminin idari bürokrasinin dışında olmalı, yönetim kurulu DYY ile ilgili devlet dairelerinin ve özel sektör temsilcilerinden oluşmalı, özel sektörden piyasaya şartlarına uygun ücretlerle kalifiye personel sağlayabilecek yeterli bir bütçe ile yasal ve finansal olanaklara sahip olmalıdır.Bu kuruluşlar Macaristan ve Çek Cumhuriyeti’nde çok başarılı sonuçlar elde etmişlerdir.


Enflasyon Muhasebesi Sistemi :

Enflasyon Muhasebesi sistemine geçilmelidir. Yüksek enflasyon oranları yatırımcıların sermayelerini aşındırmaktadır.


Gümrük Dışı Engeller :

Bir çok bakanlık tarafından uygulanan yatırım izin belgeleri ve şirket kurma aşamalarındaki bürokratik işlemler azaltılmalıdır.


İhracat Teşvikleri :

İhracat teşvikleri artırılmalıdır. Teşvikler, eskiden beri, olması gereken oranın altındadır. Neredeyse bütün dünya ülkeleri Türkiye’den daha çok ihracat teşviki veriyorlar.


Özelleştirme ve Yap-İşlet Projeleri :

Özelleştirme ve yap-işlet projelerinin (özellikle enerji sektöründe) gecikmeden uygulamaya konması gerekmektedir. Bu alanlarda gerekli yasal düzenlemeler ve garantiler, yabancı yatırımcıyı DYY’a teşvik eden en çekici konulardır.
  Alıntı ile Cevapla