Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-02-2007, 09:19   #1
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Gümrük Reformu

DÜNYADA GÜMRÜKLERİN REFORMU
VE MODERNİZASYONU
Dünya Gümrük Örgütünün ‚Çalışmalarından Derlenmiştir.
GİRİŞ:
Dünya Gümrük Örgütü, kollektif tecrübelerden Üyelerin nasıl faydalanacakları hususunda bir araştırma yapmıştır. Bu araştırmanın münakaşaları arttıracağı, ve konuyu daha fazla gümrüklerin reform ve modernizasyonları üzerine yoğunlaştıracağı ümit edilmektedir.
Araştırma sonuçları WCO üyeleri toplamının %27’sine tekabül 38 ülkenin verdiği cevapların bir analizidir. Bu sonuçlar yeterli ve geçerli örnekler olarak kabul edilmektedir ve bundan belirleyici neticeler çıkartmak mümkündür.
Araştırmaya katılan ülkeler aşağıda gösterilmiştir.
¥ Arnavutluk
¥ Cezayir
¥ Avustralya
¥ Avusturya
¥ Brazilya
¥ Kanada
¥ Şili
¥ Küba
¥ Kıbrıs
¥ ‚ekoslavakya
¥ Danimarka
¥ Estonya
¥ Fransa
¥ Finlandiya
¥ Almanya
¥ Macaristan
¥ Kazakistan
¥ Letonya
¥ Litvanya
¥ Madagaskar
¥ Malezya
¥ Malavi
¥ Maldivler
¥ Meksika
¥ Fas
¥ Yeni Zelanda
¥ Norveç
¥ Filipinler
¥ Rusya
¥ Senegal
¥ Türkiye
¥ İngiltere
¥ Endonezya
¥ İrlanda
¥ İtalya
¥ Amerika
¥ Özbekistan
¥ Zimbabve
Modernizasyonu ve reformları gerekli kılan ıç ana güç vardır; Serbest Ticaret Antlaşmalarının süratle yaygınlaşması, hükümet performanslarının gözden geçirilmesi ve hızlı teknolojik ilerlemeler Gümrük çalışmalarının tabiatı ve muhtevası esaslı bir şekilde değişmiştir, ve değişmeye devam edecektir. Reformda en büyük güç olan ekonomik entegrasyonu, Gümrük Birlikleri veya Serbest Ticaret Anlaşmalarının çerçeveleri içinde hemen hemen üyelerin % 75’i göstermiştir. Bölgesel Ticaret Antlaşmalarının sayısının hızla arttığına dikkatler çekilmiştir. WTO listelerine göre, 1948’den beri 76 Serbest Ticaret Bölgesi veya Gümrük Birliği tesis edilmiş veya değişikliğe uğramıştır, bunların %50’sinden fazlası 1990’lı yıllarda tesis edilmiştir.
  Alıntı ile Cevapla