Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-02-2007, 09:20   #2
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Uluslararası liberalleşme ticaret hacminde patlamalara sebep olmuştur. WTO tahminlerine göre dünya ticareti 1995 yılında %8 artmıştır. (Dünya Gayri Safi hasılası artışının 4 katı). Gerçekte 1990’daki ticaret hacmi Dünya veriminden çok daha hızlı artmıştır, buda göstermektedir ki ulusal ekonomiler birbirlerine daha bağlı hale gelmektedir. Bu husus özellikle gelişmekte olan ülkelerde Gümrüklerin Modernizasyonunu konusunda önemli derecede etkili olmuştur.
Birçok hükümet- gelişmekte olan ülkelerin %66sı- mevcut endirekt (dolaylı) vergi rejimlerinden dönmekte ve yeni ve başka gelir kaynakları aramaktadırlar. Artan bir şekilde Gümrük idareleri, endirekt vergilerden olan vasıtalı vergileri ve katma değer vergilerinin idaresi için görev ve sorumluluk almışlardır.
Hükümet icraatlarının gözden geçirilmesi cevap verenleri reform ve modernizasyona doğru %60 oranında ileri itmiştir. Bütçeye ait düşünceler, reform ve modernleştirmede başlıca gümrük hizmetlerini önemli faktörler olarak görmektedir.
Artan uyuşturucu ve güvenlik tehditleri, gelişmekte olan ülkelere kıyasla (%26), gelişmiş ülkelerde (%55) daha önemli bir problemdir.
  Alıntı ile Cevapla