Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-02-2007, 09:20   #3
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

HANGİ SAHALAR REFORME EDİLMİŞ VEYA MODERNİZE EDİLMİŞTİR
Değişiklik devamlı bir işlemdir, fakat son beş yıldaki değişme hızı gümrük idarelerini geniş yaygın reform ve modernizasyona götürmüştür.
Gümrük idarelerinin %82’si eskiye ait yasal düzenlemelerin sebep olduğu güçlüklerden dolayı zor durumda kalmışlardır. Bu eski kanunlar gözden geçirilerek, gümrüklerin fonksiyonlarını icra edebilmesi için Yeni Gümrük öncelikleri ve metotlarını yansıtan gümrük talimatnameleri geliştirilmiş ve ortaya çıkarılmıştır.
Araştırmaya katılan üyelere göre enformasyon işlerinin İdareside %71 oranında kritik öneme haizdir. Elektronik veri mübadelesi ve Gümrük verileri yönetimine yardım etmek maksadıyla bazı ülkeler tarafından devamlı olarak bilgi alışverişi yapılmaktadır.
Araştırılan idarelerin %64’ünde ve gelişmiş ülkelerin %89’unda çalışma metotları ve uygulama stratejilerinin modernize edilmiş olduğu anlaşılmıştır. Gümrük uygulamalarının değişen yüzü - esnek, riske dayalı uygulamalarıyla - kaçakçılık ve sahtekarlığa karşı mücadelede ve sınırlı kaynakların uygun yerlere tahsis edilmesi konusunda başlıca araç olarak karşımıza çıkmaktadır.
Araştırılan üyelerin %61’inde aynı zamanda insan kaynaklarıda inceleme altındadır. Bu reformlara şunlar dahildir. Göreve atama politikaları, eğitim hizmetlerinin rolü, ve performans değerlendirilmesi sistemleri. Birçok Gümrük idareleri üniversiteli çalışanların oranlarını yükseltmişlerdir, ve işlendirme programlarını desteklemek için, diğer sahaların yanında sisteme dayalı murakabeye ve enformasyon teknolojisinin kullanılmasına önem vermişlerdir.
Hükümet performanslarının gözden geçirilmesinin bir neticesi olarak, ve iş yapılan çevredeki değişikliklere göre, idarelerin yarıdan fazlası (% 57), kendi teşkilatlarını kolay ve anlaşılır duruma getirmişlerdir, yönetimdeki tıkanıklıkları giderip müşterilerine daha yakın olmuşlardır. Artan sayıda idareler göstermiştir ki, devletin vergi gelirlerini artırıcı yönde ilerlemeler olmaktadır.
Gümrük idarelerinin %57’si ticaret imkanlarını kolaylaştırıcı prosedürler geliştirerek gümrük işlemlerini hızlandırarak, gayri kanuni işlemlere mani olup yasal sevkıyatları hedeflerine ulaştıracak önlemler almaktadırlar.
incelenen üyelerin % 35’i hemen ,hemen gelişmekte olan ülkelerin yarısı kendi Tarifelerini gözden geçirmişlerdir. WCO’nun son araştırmasına göre, 77 ülke 1996 değişikliklerini uygulamaktadırlar. Bu sözleşme yapılan tarafların % 87’sine tekabül eder.
  Alıntı ile Cevapla