Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-02-2007, 09:20   #5
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Gelecekte Gümrük idarelerinin % 86’sı kullanmakta oldukları teknolojiyi geliştirerek suni araştırmalar (bilgi toplama), çubuklu kotlama sistemleri, evrak görüntüleri almak gibi hususlarda gelişmek istemektedirler. Bazı gümrük idareleri, Gümrükler ve iş arasında elektronik iletişim ve haberleşme bağlantısı arayışı içindedirler. Bu husus gümrükler için önemli karlar sağlayacaktır. ‚çünkü geleceğin idareleri, doğru ve zamanında ulaşan bilgilere dayanarak fonksiyonlarını yürüteceklerdir.
incelenen üyelerin % 82’sine göre, yeni uzmanlık alanlarına ihtiyaç duyulması, yeni işlere göre personelin eğitilmesi ihtiyacını ortaya çıkaracaktır, ve işlerin farklı şekilde yapılması içinde personelin tekrar eğitilmesi gerekir.
incelenen üyelerin % 75’ine göre (gelişmiş ülkelere göre ise % 100’üne göre) uluslar arası suçlar mücadele edilmesi gereken bir husustur. G7 + 1’e uluslararası organize suçların arttığı alarmı verilmiştir, kara para aklaması, bazı ülkeleri gerekli yasal önlemleri almaya zorlamıştır.
Cevap veren üyelerin % 68’ine göre başarılı olmak için, istatistik bilgileri tam ve zamanında almak lazımdır. Bazıları, Ticaret politikasının formüle edilmesi için ticaret istatistik verilerinin bir yerde toplanması için uğraşmaktadırlar.
Serbest ticarete entegrasyon veya Gümrük Birliği, gelişmekte olan ülkeler için uğraşılması gereken bir mesele olarak kalacaktır, bu sebepten menşe kuralları ve gümrük genel tarifeleri geliştirilmelidir.
HANGİ TEKNİK VE UYGULAMA YAKLAŞIMLARI GÜMRÜKLERİN GELECEKTEKİ YÖNETİMSEL PRATİK VE PERFORMANSLARININ GELİŞMESİNDE EN ÖNEMLİ ROLÜ OYNAYACAKTIR?
Gümrük idareleri, etkinlik ve verimlilikleri arttırmayı araştırmaktadırlar. Risk Yönetim Prensipleri kullanarak, Gümrük idareleri, sınırlı bütçe imkanları içinde, ülke için en iyi neticeleri alabileceklerini Hükümete gösterebilecektir.
İncelenen üyelerin % 70’i stratejik haber almayı kullanarak, teşkilat hedeflerinin etkin başarılarını desteklemek temayülündedirler. Uygulama şartları içinde, stratejik haber alma yöneticilere ve üst düzey müdürlere, mevcut ve ortaya çıkabilecek temayüllerin içine bakmaya yeterli zaman sağlayacak, umumun emniyetini tehdit eden, politikaları değiştiren yollara, stratejilere, ve kanunlara bakmaya imkan verecektir.
  Alıntı ile Cevapla