Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-02-2007, 09:21   #7
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Üyelerin % 25’ine göre idare gayeleri ve görevleri farklı olacak denilmektedir - Amaç sadece hedeflenen gayeleri uygulamak değil aynı zamanda ulaşılması hedeflenen neticelere doğru insanların alıştırılmasıdır.
Gümrüklerin başarılı geleceklerinin anahtarı, personelinin mesleki bilgi ve becerilerinin güncelleştirilmesi ve arttırılmasındadır. Araştırılan üyelerde, çalışanların beceri ve bilgilerini arttırmak için geniş anlamda programlar yapılmakta, mevcut ve ileride çalışacak personelin gümrük çevresinde daha iyi performans gösterebilmeleri için onları IT sistemlerine ve yeni tekniklere daha iyi uyum sağlamaları için teçhiz etmek gerekir. Alışıla gelmiş eğitimden biraz daha fazlasına ihtiyaç vardır. Örneğin çıraklık gibi usuller, uzaktan öğrenme teknolojileri, bilgi iletişim ağı sistemlerinin tesis edilmesi gibi hususlar düşünülmelidir.
Haber alma sisteminin artan bir şekilde kullanılması, daha büyük bir hassasiyet ve seçicilik için risk değerlendirmesi sistemine olan talebi arttıracaktır.
Bilgisayar kullanılması gümrük memurları için önemli olup, bilgisayara dayalı sistemlerle günlük faaliyetlerin izlenmesi ve idarenin çalışmalarının tamamlayıcı bir parçası olan enformasyon teknolojisinin uygulanabilmesi için şarttır. Bunlara ilaveten personel bilgisayarları (PC) muhasebe için, sözcük işlem sistemi için, ve personel bilgisayarların bir ağ sistemine bağlı olduğu yerlerde E-Mail Elektronik posta işlemleri için kullanılacaktır.
Gümrükler sonradan yapılan murakabelerle denetlendiği için, muhasebe beceri ve bilgilerine de ihtiyaç vardır. Bu bilgiler sayesinde tam ve etkin bir uygunluk sağlanacaktır.
Bir çok idareler bilgi bazına göre idare edildiğinden, Bilgi Yönetim Sistemi bilgisi olanlara ihtiyaç daha fazla olacaktır.
Yabancı dil bilgisi giderek artan bir şekilde önemli olmaya devam edecek ve idarelerin uluslararası olmaları için idarelerin % 55’i lisan bilgilerini geliştireceklerdir.
  Alıntı ile Cevapla