Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-02-2007, 09:21   #8
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

REFORM VE MODERNİZASYON UYGULAMALARI ÜZERİNE ÖRNEKLER
Araştırma yapılan ülkelerdeki reform ve modernizasyon uygulamalarına ilişkin 15 ayrı ülkenin tecrübesi incelenmiştir:
1- İNSANLAR İŞLEMLER VE ORTAKLIKLAR (Amerika)
Ekim 1993 Tarihinde Hükümet görevlisi George Weise bir Gümrük reorganizasyon çalışma timi kurdu ve onu geniş ve basit bir şemayla teçhiz etti: Amerikan gümrük servisi ve onun çalışanlarının millete en fazla katkılarını sağlamak için bir organizasyon yapısı geliştirmek. Konuya ilişkin bir rapor hazırlandı ve bu raporda 21. yüzyılın hedeflerini karşılamaya yeterli olabilecek ilgisi yüksek çalışanlarla, uyum kabiliyeti olan teşkilat yapısı tavsiye edilir.
Servis ihtiyacının devamlı olarak artacağı bilincinde olarak, ve mali imkanların bu taleplere ayak uyduramayacağını dikkate alarak, çalışma timi personelin destek hizmetlerinden alınarak daha çok aktif görevlere kaydırma imkanlarını aradı. Böylece maliyetlerden kaçınmanın yanı sıra, daha verimli çalışma ile ülkenin ihtiyaçlarına cevap verecek en iyi uygunluk sağlanmıştır. Bu sonuçla, tekrar araştırma fikri vurgulanmıştır.
Tekrar araştırma stratejisi, mevcut kaynakları evrensel ticaret konularının çözümüne doğru yöneltmiş, ticaret kanunlarınında yardımlarıyla, enformasyon teknolojisinin kullanımının geliştirilmesiyle, gümrük otomatik ticari sistemi arttırılmasıyla ve çalışanların eğitimlerinin yapılmasıyla, müşteriye dönük gümrük işlemlerinin uygulanmasına ve işlem yönetim sistemlerinin tatbikine imkan sağlanmıştır.
  Alıntı ile Cevapla