Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-02-2007, 09:22   #11
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

3- PERSONEL ANALİZ GRUBU (Almanya)
Gümrük idarelerinin başlıca amaçlarından biri de, idarenin daha ekonomik ve etkili olmasını sağlamaktır. “küçük devlet” modelinin gerçekleşmesi için başlatılan uygulamalar, görevlerin konsantrasyonunu ve daha büyük ölçüde işgücünde uzmanlaşmayı kolaylaştırmak için daha büyük idari birimler ve daha geniş iş alanları meydana getirilmesine karşı önlem almaktadır.
Bu yüzden, ihtisaslaşmaya uygun daha büyük birimler, küçük birimlere göre öncelikli olarak organize edilirler. Aynı zamanda, idari faaliyette daha büyük tasarruf elde etmeye yönelik çabalarımız, görevlerin merkezileştirilmesinde, iş akımlarının optimize edilmesinde ve bazı görev ve işlevlerin idare dışına transfer edilmesi ihtimali de dahil devlet işlerinin etkili değerlendirmesi ile birlikte bilgi teknolojisi (IT) kullanımının geliştirilmesinde yoğunlaşmıştır.
Yapılması gereken işlere paralel olarak işletme muamelatının optimize edilmesi ve insan gücü koşullarının tespit edilmesi için, 1990 yılında Personel Analiz Grupları olarak bilinen gümrük idaresi teşekkül ettirilmiştir. Bu gruplar, tanınmış ergonomik yöntemleri esas alarak, işletme prosedürlerinin belirlenmesi ve personel koşullarının planlanması için organizasyon yapılarını ve iş akımlarını inceleyen ve çalışma istatistikleri düzenleyen bireysel iş alanları için işlevsel analizler gerçekleştirme görevine sahiptir. Bu yüzden bu grupların işi, idare faaliyetlerinin etki ve gücünün artmasını temin eden önemli bir katkı sağlamaktadır.
  Alıntı ile Cevapla