Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-02-2007, 09:22   #14
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

KAYNAKLAR: Devlet için azami ölçüde bir gelir elde edilirken, İş Topluluğu için kaliteli bir hizmet temin etmek üzere, Gümrük idaresi modern binalarla ve ofis ekipmanlarıyla teçhiz edilmelidir. Yeterli alan, hava ve denizyolu nakliye kaynaklarından da işletmeye yardım için istifade edilmelidir. Ayrıca, bir sonraki mutlu bin yıllık dönem için değişen ticaret çevresi ile baş edebilecek snat teknolojisinden faydalanılmalıdır.
6- RİSK YÖNETİMİ (Meksika)
Meksika Gümrük idaresi, malların kontrol edilip edilmeyeceğini belirleyen mantıklı rastgele bir sistemi kullanmaktadır. Bu sistem, belirli bir yolcu veya malın kontrol edilip edilmeyeceğini belirleyen veritabanına yüklenen menşe ülke, ithalatçı, ihracatçı, malın cinsi, tarifesi, vs. gibi bilgilere dayanır.
Bir yolcu veya malın gümrük formalitelerinin tamamlanmasından sonra bu sistem, uygun bir butona basılmak suretiyle sorguya çekilir. Zamanın % 90’ında, başka bir işlemin gerekli olmadığını gösteren yeşil ışık yanmaktadır. Netice itibarıyla, % 10 oranında mal ve yolcu kontrol için seçilmektedir.
Diğer sistemlerin aksine bu, risk düzeyini belirlemek için veritabanındaki bilgileri kullandığı için tamamen rastgele bir sistem değildir. Bu risk yönetim sisteminin Meksika Gümrüğü için çok başarılı olduğu ve getirdiği gelirin yanısıra kamu imajındaki iyi bir etkiye sahip olduğu da kanıtlanmıştır.
7- INGRID (Gümrük Dahili Kaynakları Yönetimi Göstergesi) (Fransa)
Fransa Gümrük Teşkilatı, hem genel müdürlük ve hem de bölge müdürlükleri dairelerinde kullanılmak üzere bir veritabanı tesis etmektedir. INGRID (Gümrük Dahili Kaynakları Yönetimi Göstergesi), iki kullanıcı programından veriler ihtiva eder. Bir program altı aylık süreli olarak gümrük kaynakları, gümrük çevreleri ve muhtelif departmanların faaliyetleri ve sonuçları ile ilgili bir dizi göstergenin kayıtlarını tutarken, diğeri de yönetimi bölge müdürünün sorumluluğunda bulunan departman işletme fonlarının kullanımını karşılamaktadır.
INGRID tüm bu verileri bir araya toplayarak, seçilen organizasyon metodlarının uygunluğu, hizmetin etkenliği ve muhtelif misyonların maliyetinin değerlendirilmesi için gerçek bir yönetim kontrol sistemi oluşturmaktadır.
Departmanlar, en sık çalışmalar için elli kadar çizelgeden istifade edebilirler. Özel donanımların kullanılmasıyla, gerektiğinde herhangi bir spesifik çalışmayı gerçekleştirebilirler.
  Alıntı ile Cevapla