Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-02-2007, 11:08   #1
özgür_1903
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İtalya'da futbol durdu!

İtalya'da futbol durdu!

Serie A takımlarından Catania ve Palermo arasında akşam saatlerinde oynan derbi maç, faciayla bitti. İtalya Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, Serie A'dan, amatör lige kadar tüm futbol karşılaşmaların durdurulduğu belirtildi.

Maç sırasında başlayan olaylar, stad dışına taştı. Olayları yatıştırmak isteyen polis memurlarından biri hayatını kaybetti. 100'den fazla yaralı var.

Sicilya adasında bulunan Catanya kentinde Massimino stadında yapılan maç, gergin başladı. İlk yarı sona erdiğide saha dıiında taraftarlar ve polis arasında arbede yaşandı. Maçın ikinci yarısında 13'ncü dakikaya gelindiğinde sahaya çok fazla yabancı cisim atılması ve iki takımın taraftarları arasında şiddet olaylarının başlaması üzerine maça yarım saat ara verildi. Bu arada polis ekipleri müdehale etti. Taraftarların yatıştırılmasının ardından maç yeniden başladı. Palermo'nun 2-1 galip geldiği maçın bitiminde ise tam anlamıyla bir savaş yaşandı.

Saha dışında birbirlerine saldıran taraftarlara polis yeniden müdehale etti. Polisin göz yaşartıcı bombalarla müdehaşle ettiği fanatikler, bu kez polisi hedef aldı. Ellerine geçen her şeyle polise saldıya geçen fanatiklerden birinin attıği molotof polis araçlarından birine denkgeldi. Aracın içinde bulunan 38 yaşındaki evli ve iki çocuk babası polis memuru Filippo Raciti'nin yüzüne denk geldi. Raciti olay yerinde hayatını kaybetti. Yaklaşık 100 kişi de yaralı olarak çevre hastanelere kaldırıldı.
Olaylar üzerine olağanüstü toplantı yapan İtalya Futbol Federasyonu (Figc) Yönetim kurulu, şampiyonayı durdurma kararı aldı. Kararı açıklayan Figc Başkanı Luca Pancalli, "Federasyon olarak, Serie A'dan amatör lige kadar sampiyonaları şu an itibariyle durdurduk" dedi. Başbakan Romano Prodi de olayları kınayarak, "Federesyonun kararını destekliyorum" diye konuştu.

03.02.2007 Click the image to open in full size.
Kaynak : DHA
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla