Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-02-2007, 14:44   #22
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Bu teknik isi yapacak teknik donanımınız ve personeliniz yeterli mi?
Bizim teknik olarak hiçbir eksikliğimiz yok, personel olarak da öyle. Türkiye geneline tek bir merkezden bu hizmeti vermemize rağmen çok sağlıklı bir yapılanmaya sahibiz.
Düzelti: Geçtiğimiz sayıda ITKIB Genel Sekreter Yardımcıları ile yapılan röportajda "ITKIB” devlete bağlı olmakla birlikte yönetim kurulları ile özel sektöre de yakın, bu durum çalışma koşullarını nasıl etkiliyor?' seklindeki soruda Sami Kurt'a ait cevap "Yüzde 75 devlet yüzde 25 özel sektör" olarak yanlış dizilmiştir. Doğrusu "yüzde 75 özel sektör, yüzde 25 devlet mantığında çalışıyoruz" olacaktır. Düzeltir, Özür dileriz.

ITKIB Kotalı işlemler Uygulama Şube Müdürü Kemal Akın Her sabah kota kalktı haberleriyle uyanıyoruz
Hazır giyim sektörü dendiğinde akla ilk gelen kelime kota olsa gerek, Amerika'nın iç pazarını korumak gerekçesiyle tüm dünyada uyguladığı bu kısıtlamalar kimine göre bir öcü, kimine göre ise dünya ticaretinde bir denge unsuru. Tüm Türkiye'ye tek merkezden bu kotaları dağıtan birimin Müdürü Kemal Akın'a göre ise daha öncelikli sorunlarımız var.
Bu şubede hangi işlemler yapılıyor?
Amerika ve Kanada'ya yönelik Türkiye genelinde kotaların dağıtımını organizasyonu ile kotalı tekstil, konfeksiyon belgelerinin kayıtlarını yapıyoruz.
Ayrıca konfeksiyon ve hazır giyim ürünlerine ilişkin gümrük idarelerinden intikal ettirilen kıymet araştırma işlemleri sonuçlandırılıyor.
Kaç kişiyle veriliyor bu hizmet?
Ben ve iki şef arkadaşımla birlikte 12 kişi çalışıyor. Diğer şubelerle kıyaslandığında büyük bir şube diyebiliriz.
  Alıntı ile Cevapla