Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-02-2007, 22:08   #1
Meric
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Sağlık için sağlıklı süt için

Sağlık Bakanlığı, İstanbul, Ankara ve İzmir’in de aralarında bulunduğu 11 ildeki sağlık personelini vatandaşları süt ve süt ürünlerinin faydaları konusunda bilinçlendirmek üzere eğitecek.

Sağlık Bakanlığınca toplumun beslenme konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla yürütülen proje kapsamında, süt ve süt ürünlerinin önemi anlatılacak. Bu çerçevede, sağlıklı beslenme konusunda hazırlanacak 20 kitap ile 25 broşür içinde süt ve süt ürünlerine de bölüm ayrılacak.

Sağlık Bakanlığınca bir süre önce başlatılan “Sağlık İçin Sağlıklı Süt İçin” kampanyası çerçevesinde de ilk etapta Ankara, Konya, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, İstanbul, Kocaeli, İzmir, Denizli, Muğla ve Antalya’daki 853 sağlık ocağında görevli, ebe ve hemşireler başta olmak üzere bin 706 sağlık personeline 16-18 Ağustos tarihlerinde süt ve süt ürünlerinin faydaları hakkında eğitim verilecek.

Bu eğitimleri alan sağlık personeli, görev yaptıkları kurumlara başvuran vatandaşlara süt ve süt ürünlerinin beslenmedeki önemini anlatacak.

Sağlık personelinin süt ve süt ürünleri hakkında bilgi verdiği vatandaşların bilgilendirme öncesi ve sonrası bilinç düzeyleri hakkında da rapor hazırlanacak. Bu raporlar 2006 yılının sonunda kamuoyuna açıklanacak.

Sonbahardan önce diğer illerdeki personelin de eğitilmesinin planlandığı projenin gelecek yıl tüm Türkiye’ye yaygınlaştırılması amaçlanıyor
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla